Κοσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες -Παρίσι: Αντιδράσεις για τη συμφωνία ΔΟΕ -Airbnb

Από ξενοδόχους και την δήμαρχο του Παρισιού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ένωση Γάλλων ξενοδόχων αντιδρά για τη συμφωνία της ΔΟΕ με την Airbnb ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η Ένωση Γάλλων ξενοδόχων αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με την Οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία συνεργασίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με την διαδυκτιακή εταιρεία ενοικίασης κατοικιών Airbnb.

Την ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος του ξενοδοχειακού κλάδου της Ένωσης στο περιθώριο του ετήσιου Συνεδρίου.

Η συμφωνία ΔΟΕ-Airbnb που έχει ισχύ μέχρι το 2028 και που ανέρχεται, σύμφωνα με τον ειδικό τύπο σε περίπου 500 εκατ. δολάρια (450 εκατ. ευρώ) θα επιτρέπει στην πλατφόρμα να εκθέτει το λογότυπο της σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και τις γύρω περιοχές.

Η Airbnb ανέφερε ότι η συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) θα καλύψει πέντε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες κατά τα επόμενα εννέα χρόνια. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της εταιρικής σχέσης δεν κοινοποιήθηκαν.

Επιστολή της δημάρχου Παρισιού στον Μπαχ για τη συμφωνία με την Airbnb

Η δήμαρχος της Παρισιού Αν Ινταλγκό έστειλε επιστολή την Παρασκευή (15/11) στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ για να τον «προειδοποιήσει για τους κινδύνους και τις συνέπειες» της χορηγίας των Ολυμπιακών Αγώνων από τη γιγαντιαία διαδικτυακή εταιρεια μισθώσεων κατοικιών Airbnb.

Στην επιστολή της, η δήμαρχος της «Πόλης του Φωτός», που αγωνίζεται για την επανεκλογή της, υπόσχεται την «απόλυτη αποφασιστικότητά της να ενισχύσει τους κανόνες που διέπουν τις μισθωμένες κατοικίες μέσω ίντερνετ»  και, αν χρειαστεί, να τους απαγορεύσει σε ορισμένες περιοχές του Παρισιού.