- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επιχείρηση μυοκτονίας σε κτίριο στη δυτική Ρουμανία.
Μια επιχείρηση μυοκτονίας σε ένα κτίριο στην Τιμισοάρα (δυτική Ρουμανία) είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ των ενοίκων, δύο παιδιά και μία γυναίκα, έγινε σήμερα γνωστό από τις ρουμανικές αρχές, οι οποίες αποδίδουν το δυστύχημα στην τοξικότητα που προϊόντος που χρησιμοποιήθηκε.
Τα τρία θύματα, ένα νεογέννητο μίας εβδομάδας, ένα 3χρονο παιδί και η μητέρα των δύο παιδιών, πέθαναν μεταξύ Σαββάτου και Δευτέρας, μετά την επιχείρηση, την ίδια χρονική περίοδο, μιας εταιρείας μυοκτονιών σε ένα κτίριο της πόλης.
Συνολικά, περίπου 40 ένοικοι εισήχθησαν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Τρεις εξ αυτών παραμένουν υπό νοσηλεία σήμερα.
Η εισαγγελία της Τιμισοάρα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών και διακίνηση τοξικών ουσιών σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας, ο οποίος συνελήφθη.
«Υπάρχουν ενδείξεις σχετικά με τη χρήση ενός ποντικοφάρμακου που περιείχε φωσφορούχο αργίλιο, μια πολύ τοξική ουσία, που μπορεί να προκαλέσει θάνατο στην περίπτωση εισπνοής και η χρήση της οποίας απαιτεί ειδική άδεια», σύμφωνα με την εισαγγελία.
«Τεστ που διεξήχθησαν αποκάλυψαν την παρουσία φωσφιδίου, πιθανόν φωσφορούχου αργιλίου, άνω του ανώτατου επιτρεπτού ορίου, σε θανατηφόρο δόση» αποσαφήνισε ενώπιον δημοσιογράφων η Κριστίνα Πόπα, της Εθνικής Υγειονομικής και Κτηνιατρικής Αρχής ANSVSA.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας Καλίν Σταϊκουλέσκου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax, δήλωσε ότι ο πελάτης του αγόρασε το προϊόν για τη μυοκτονία «χάρη σε μία επαφή», που δεν του έδωσε τιμολόγιο. «Ο πελάτης μου γνώριζε ότι ήταν δυνατό, όμως δεν γνώριζε ότι ήταν τοξικό ή θανατηφόρο για τον άνθρωπο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.