Κοσμος

Η Χίλαρι Κλίντον «υπό τεράστια πίεση» να είναι ξανά υποψήφια

Για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Χίλαρι Κλίντον αποκάλυψε ότι είναι «υπό τεράστια πίεση» να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι είναι «υπό τεράστια πίεση» προκειμένου να θέσει και πάλι υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία των ΗΠΑ. Μιλώντας στο BBC, η πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς, αρνήθηκε να απορρίψει το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας λέγοντας: «Ποτέ μην λες ποτέ».

Όπως εξήγησε μάλιστα, σκέφτεται «όλη την ώρα»  τι είδους Πρόεδρος θα ήταν στην περίπτωση που είχε κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2016.

«Σκέφτομαι όλη την ώρα τι Πρόεδρος θα ήμουν και τι θα μπορούσα να έχω κάνει διαφορετικά και τι θα σήμαινε αυτό για την χώρα μας και τον κόσμο. Έτσι, φυσικά και το σκέφτομαι, το σκέφτομαι όλη την ώρα. Το να καταφέρω να το κάνω, και κοιτάξτε, όποιος κερδίσει την επόμενη φορά θα έχει το μεγάλο έργο να προσπαθήσει να διορθώσει όλα τα σπασμένα», είπε η Κλίντον.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα λάβει την απόφαση την τελευταία στιγμή είπε: «Όπως λέω, ποτέ μην λες ποτέ. Θα σας πω σίγουρα ότι δέχομαι τεράστια πίεση από πολλούς, πολλούς ανθρώπους να το σκεφτώ. Αλλά αυτή τη στιγμή, που κάθομαι εδώ στο στούντιο μιλώντας σε σας, αυτό δεν είναι καθόλου στα σχέδιά μου».

Η Κλίντον δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το ποιος της ασκεί πίεση να ξεκινήσει μία τρίτη εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο. Σημειώνεται ότι ήδη 17 Δημοκρατικοί διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος για τις εκλογές του 2020.