Κοσμος

Σφαγή των χοίρων - Το ποτάμι της Κορέας βάφτηκε κόκκινο

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται ραγδαία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποτάμι που ρέει κοντά στα σύνορα μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας βάφτηκε κόκκινο και «μολύνθηκε» από το αίμα των 47.000 χοίρων.

Ποτάμι που ρέει κοντά στα σύνορα μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας βάφτηκε κόκκινο και «μολύνθηκε» από το αίμα των 47.000 χοίρων που σφαγιάστηκαν σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην περιοχή.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή το αίμα των χοίρων κύλησε από το σημείο ταφής μέχρι το ποτάμι Imjin.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων είναι μια εξαιρετικά μολυσματική και μεταδοτική ασθένεια που εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πληθυσμό των χοίρων παγκοσμίως.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ασθένεια έχει εξαλείψει περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού των γουρουνιών. Ο ιός έχει παρατηρηθεί σε περίπου 50 χώρες , όπως στην Κίνα, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, την Καμπότζη, τη Βόρεια Κορέα, τη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες. Η ασθένεια δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Οι αρχές της Νοτίου Κορέας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εξάπλωσης της νόσου σε άλλα ζώα λόγω του αίματος που κατέληξε στο ποτάμι. Εξήγησαν ότι τα κουφάρια των χοίρων ήταν ήδη απολυμανθεί πριν από τη σφαγή.