Κοσμος

Βίντεο φέρεται να δείχνει τον ιστορικό να πετά μέλη της ερωμένης του

Ομολόγησε ότι την σκότωσε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σοκ στη Ρωσία με την υπόθεση της δολοφονίας 24χρονης από καθηγητή ιστορίας.

Συνεχίζει να συγκλονίζει τη Ρωσία η υπόθεση του καθηγητή Ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και ειδικού στον Ναπολέοντα, ο οποίος ομολόγησε ενώπιον της δικαιοσύνης ότι σκότωσε την 24χρονη Αναστάσια Γιεστσένκο μετά από καυγά. 

Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο φέρεται να διακρίνεται ο καθηγητής Όλεγκ Σοκόλοφ να πετά στον ποταμό Μόικα πακέτα τα οποία πιθανόν να περιείχαν κομμάτια από τη διαμελισμένη σορό της φοιτήτριας και ερωμένης του.

Στο βίντεο φέρεται να φαίνεται ο Σοκόλοφ να πλησιάζει στην άκρη του δρόμου και να πετά σακούλες στο ποτάμι. Στη συνέχεια πήδηξε ή έπεσε στο νερό. Ο 63χρονος καθηγητής συνελήφθη αφού ανασύρθηκε μεθυσμένος από τον ποταμό Μόικα έχοντας στο σακίδιό του δύο κομμένα χέρια και ένα πιστόλι κρότου. Στην αστυνομία ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει την παλιά του φοιτήτρια.

Οι ανακριτές εκτιμούν ότι ο Σοκόλοφ σκότωσε την Γεστσένκο στις 7 Νοεμβρίου μετά από καυγά και εν συνεχεία τεμάχισε το πτώμα της, μέρη του οποίου επιχείρησε να ρίξει στο ποτάμι.