Κοσμος

Βίντεο - σοκ από το Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικός πυροβολεί διαδηλωτή

Βία και χάος στο Χονγκ Κονγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hong-kong-shot
Αστυνομικός στο Χονγκ Κονγκ πυροβόλησε διαδηλωτή

Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλωτής που τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού, στο Χονγκ Κονγκ.

Διαδηλωτής ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού διακομίστηκε και εισήχθη σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Χονγκ Κονγκ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Βίντεο που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει αστυνομικό που κάνει σύλληψη και όταν άλλος διαδηλωτής τον πλησιάζει βγάζει όπλο και τον πυροβολεί στο στήθος από μικρή απόσταση. Ο διαδηλωτής, που αρχικά μοιάζει να μην έπαθε κάτι, κατόπιν καταρρέει. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Hong Kong Free Press, ο διαδηλωτής δεν αντιδρούσε όταν έφθασαν τραυματιοφορείς να τον παραλάβουν στη συνοικία Σάι Γουάν Χο. Οι δύο διαδηλωτές, αυτός που συνελήφθη και αυτός που τραυματίστηκε, παραλήφθηκαν από ασθενοφόρο.

Εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Χονγκ Κονγκ είπε ότι ήταν ενήμερος μόνο για έναν διαδηλωτή με τραύματα από σφαίρες σήμερα το πρωί ως τις 10:00 [τοπική ώρα· 04:00 ώρα Ελλάδας]. Την πληροφορία ότι υπάρχει διαδηλωτής που έχει τραυματιστεί από πυρά και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο Cable TV.

【突發】7:21分 西灣河警員向人開三槍 多人中槍

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας αστυνομικός πυροβόλησε και ότι τα πυρά δέχθηκε ένας άνδρας. Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται το θύμα, δήλωσε ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για δεύτερο τραυματία.

Σύμφωνα με τις αρχές, και σε δύο άλλα περιστατικά αστυνομικοί τράβηξαν τα όπλα τους, ωστόσο η  αστυνομία αρνήθηκε τις «εντελώς ψευδείς και κακόβουλες» αναφορές ότι διέταξε αξιωματικούς να «χρησιμοποιούν απερίσκεπτα τα πυροβόλα όπλα τους» στις επιχειρήσεις της Δευτέρας.

Καταλήγοντας το BBC τονίζει ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που η αστυνομία πυροβολεί κάποιον με αληθινά πυρά  από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ τον περασμένο Ιούνιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ