Κοσμος

Φονικές πλημμύρες στη Μεγάλη Βρετανία - Πνίγηκε γυναίκα

«Βούλιαξαν» ολόκληρες περιοχές στα βόρεια της χώρας - Σε ένα 24ωρο έριξε νερό για έναν μήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Truth / La Vérité (2019) - Trailer (French)

Μια νεκρή γυναίκα είναι ο τραγικός απολογισμός των πλημμυρών σε κεντρική και βόρεια Αγγλία.

Απελπιστική είναι η κατάσταση σε περιοχές στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της Αγγλίας. Σε λιγότερο από ένα 24ωρο έριξε νερό που αντιστοιχεί σε βροχόπτωση 30 ημερών. Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Δρόμοι μετατράπηκαν σε... ποτάμια και πάρκα καλύφθηκαν από το νερό της βροχής. Το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε νεκρή μια γυναίκα, όπως μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πτώμα της βρέθηκε δίπλα στις όχθες του ποταμού Ντέργουεντ, κοντά στην πόλη Ντάρλεϊ Ντέιλ στο Ντέρμπισαϊρ. «Η γυναίκα φαίνεται πως παρασύρθηκε από τα λασπόνερα στο Ρόουσλι. Το πτώμα της βρέθηκε στο Ντάρλεϊ Ντέιλ» ανέφερε εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Σέφιλντ κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς χείμαρροι λάσπης παρέρυσαν τα πάντα στο πέρασμά τους, μπλοκάροντας την είσοδο στο κτίριο. Άλλοι 100 διασώθηκαν από κοντινό εμπορικό κέντρο, καθώς οι πυροσβέστες τούς προσέγγισαν με φουσκωτά σκάφη.

Μείνετε στα σπίτια σας

Η μεγαλύτερη ανησυχία των αρχών αφορά έξι περιοχές κοντά στον ποταμό Ντον, στην πόλη Ντονκάστερ, όπου η στάθμη των υδάτων ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι αρχές εξέδωσαν αρχικά προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους, προκειμένου να εγκαταλείψουν αμέσως τις εστίες τους. Αργότερα, ωστόσο, τους συνέστησαν να παραμείνουν απλά σε επιφυλακή, καθώς η κατάσταση στους δρόμους ήταν επικίνδυνη. Συνολικά, εκδόθηκαν τουλάχιστον 150 προειδοποιήσεις σε όλη τη χώρα όπου η Υπηρεσία Περιβάλλοντος προειδοποίησε για το ενδεχόμενο πλημμυρών.

UK's Sheffield flooded after torrential rain

UK's Sheffield flooded after torrential rain

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ