Κοσμος

Το τέλος του εμβληματικού «Marlboro Man»

Πέθανε από πνευμονοπάθεια ο Έρικ Λόσον

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αλησμόνητη φιγούρα του κόσμου της διαφήμισης, αλλά και μιας εποχής όπου οι καπνιστικές καμπάνιες δέσποζαν στα μίντια, ο Έρικ Λόσον, ηθοποιός που ταυτίστηκε με τη μορφή του «Marlboro Man», πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, Σούζαν, ο Λόσον πέθανε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια η οποία οφειλόταν στην χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από την οποία υπέφερε.

Έχοντας διαγράψει ελάσσονα καριέρα ως ηθοποιός, ο Λόσον είχε κάνει σποραδικές εμφανίσεις στις τηλεοπτικές σειρές «Beretta» και «Άγγελοι του Τσάρλι», ήταν ωστόσο οι έντυπες διαφημίσεις που έκανε για λογαριασμό της Marlboro από το 1978 έως το 1981 εκείνες που του χάρισαν σημαντική φήμη.

Αρρενωπός και αρειμάνιος καπνιστής από την ηλικία των δεκατεσσάρων, ο Λόσον έμελλε να απαρνηθεί τις όποιες απολαύσεις του τσιγάρου, πρωταγωνιστώντας μάλιστα σε αντικαπνιστικές καμπάνιες.

Ο εθισμός του στο κάπνισμα όμως ήταν πολύ ισχυρός για να τον αποτινάξει έγκαιρα. «Ήξερε ότι τα τσιγάρα τον είχαν στο χέρι. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει» είπε η γυναίκα του.

Στο περιθώριο της είδησης, μια εξίσου ενδιαφέρουσα πληροφορία: Όπως αναφέρει το Associated Press, δύο άλλοι ηθοποιοί που συμμετείχαν σε διαφημίσεις των τσιγάρων Marlboro πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Ο Ντέιβιντ Μίλαρ πέθανε από εμφύσημα το 1987 και ο Ντέιβιν ΜακΛιν νικήθηκε από τον καρκίνο του πνεύμονα το 1995.

Δ.Κ.