Κοσμος

ΗΠΑ: Εξελέγη η γυναίκα που ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο στον Τραμπ

Η άσεμνη χειρονομία που οδήγησε στην απόλυσή της και η επιδοκιμασία του κόσμου στην κάλπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το 2017 η Τζούλι Μπρίσκμαν είχε δείξει το μεσαίο δάκτυλο στον Ντόναλντ Τραμπ
Το 2017 η Τζούλι Μπρίσκμαν είχε δείξει το μεσαίο δάκτυλο στον Ντόναλντ Τραμπ/@julibriskman/Twitter

Απολύθηκε για το μεσαίο δάκτυλο στον Ντόναλντ Τραμπ και οι πολίτες την ψήφισαν στις εκλογές.

Η κίνησή της, το 2017, να υψώσει το μεσαίο δάκτυλο του χεριού της στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν η αρχή για να γίνει θέμα συζήτησης στα αμερικανικά ΜΜΕ. Η χειρονομία αυτή τής κόστισε τη δουλειά της. Ο λόγος για την Τζούλι Μπρίσκμαν, η οποία εξελέγη την Τρίτη στη Βιρτζίνια. Όπως μετέδωσε το BBC, η ανύπαντρη μητέρα εξελέγη εκπρόσωπος στην κομητεία Λάουντουν, συγκεντρώνοντας το 52% των ψήφων στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ (Κεντάκι, Βιρτζίνια, Μισισιπή και Νιού Τζέρσεϊ). 

Η Τζούλι Μπρίσκμαν εργαζόταν για την εταιρεία Akima LLC. Απολύθηκε όταν επέλεξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία ως εικόνα προφίλ στα social media. Εκπρόσωπος της επιχείρησης χαρακτήρισε την εικόνα «αισχρή» και «χυδαία». Η ίδια δεν σταματούσε να δηλώνει ότι δεν μετάνιωσε στιγμή για τη χειρονομία.

Τζούλι Μπρίσκμαν, η γυναίκα που απολύθηκε επειδή έδειξε το μεσαίο δάκτυλο στον Τραμπ, την ώρα που έκανε ποδήλατ
Τζούλι Μπρίσκμαν, η γυναίκα που απολύθηκε επειδή έδειξε το μεσαίο δάκτυλο στον Τραμπ, την ώρα που έκανε ποδήλατο/@Twitter

Το βράδυ της Τρίτης γιόρτασε την εκλογική της νίκη και έσπευσε να αναρτήσει ένα μήνυμα στο Twitter με την επίμαχη φωτογραφία, κάνοντας λόγο για «γλυκιά δικαιοσύνη».

Σε δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Τζούλι Μπρίσκμαν ανέφερε πως στην προεκλογική εκστρατεία της είχε δώσει έμφαση στην εκπαίδευση, στα δικαιώματα των γυναικών και στα περιβαλλοντικά θέματα.

«Η καμπάνια μου έδειχνε πως είμαι κάτι περισσότερο από ένα άτομο που καβάλησε μια μέρα το ποδήλατο και ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στον Τραμπ» είχε πει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ