Κοσμος

Θρίλερ στο Τόγκο: Πειρατές απήγαγαν 4 μέλη ελληνικού πλοίου

Ένας Έλληνας ανάμεσα στους απαχθέντες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
elka_aristotle1
Το «Elka Aristotle» / MarineTraffic.com

Πειρατές απήγαγαν 4 μέλη του πληρώματος ελληνόκτητου πλοίου στο Τόγκο. Οι τελευταίες πληροφορίες.

Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στις ακτές του Τόγκο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τις ναυτικές αρχές της χώρας της δυτικής Αφρικής οι πειρατές φεύγοντας πήραν όμηρους τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των απαχθέντων από το πλήρωμα του «Elka Aristotle», είναι ένας Έλληνας, δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

Πάνω στο πλοίο βρίσκονταν και ένοπλοι φρουροί, οι οποίοι επιχείρησαν να απωθήσουν τους πειρατές, αλλά ο ένας τραυματίστηκε από σφαίρα. Για την υπόθεση ξεκίνησε έρευνα. 

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρία.

Tην πειρατική επίθεση στο πετρελαιοφόρο ELKA ARISTOTLE ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής και την απαγωγή τεσσάρων μελών του πληρώματος επιβεβαιώνει, σε σημερινή ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία Εuropean Product Carriers LTD, υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους και πως πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των ανθρώπων στα πλοία της.

Προσθέτει επίσης ότι το σκάφος και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πλοίου ELKA ARISTOTLE είναι ασφαλή.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο πειρατές απήγαγαν εννέα μέλη πληρώματος με σημαία Νορβηγίας που έπλεε στα ανοιχτά του Μπενίν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ