Κοσμος

Σάλος για τον μικρό «Ιησού» με μητέρα Γερμανίδα και μπαμπά Ινδό

«Θα μας εξαφανίζουν σαν τους Ινδιάνους», λέει το AfD - O ρόλος που έχει διχάσει τη Νυρεμβέργη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σάλος με την «Εναλλακτική για τη Γερμανία» στη Νυρεμβέργη που αντιδρά για την επιλογή ενός παιδιού μικτού γάμου για τον ρόλο του μικρού Χριστού.

«Ανοιχτά ρατσιστές» χαρακτήρισε η δήμαρχος της Νυρεμβέργης τα μέλη του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με αφορμή τα σχόλια που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το παιδί στο οποίο ανατέθηκε ο ρόλος του Ιησού στην εναρκτήρια παράσταση της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς της γερμανικής πόλης.

Η έφηβη που επελέγη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη. Η μητέρα της είναι Γερμανίδα και ο πατέρας της Ινδός. Αυτός ο μικρός γάμος έκανε το κόμμα του AfD να στραφεί εναντίον του παιδιού με υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια, τα οποία έχουν ήδη αφαιρεθεί από τα social media.

«Είναι για γέλια η όλη κατάσταση, αλλά δυστυχώς αυτοί οι τύποι τα εννοούν όλα όσα λένε. Και για αυτό η κατάσταση είναι για κλάματα… είναι μισάνθρωποι», είπε η δήμαρχος της Νυρεμβέργης, Ούλριχ Μάλι.

Σύμφωνα με το σβησμένο σχόλιο του AfD ο γερμανικός λαός εξαφανίζεται όπως οι αυτόχθονες Ινδιάνοι της Αμερικής. «Η Νυρεμβέργη έχει νέο Χριστό. Κάποια μέρα θα πάψουμε να υπάρχουμε όπως οι Ινδιάνοι», έγραφε το σχόλιο.



Η επιλογή της 17χρονης Benigna Munsi έγινε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη. Είπαν ότι τους κέρδισε «η φρέσκια ματιά της. η ζεστασιά της, η συναίσθησή της και το πόσο καλόβολο άτομο είναι». Η 17χρονη δήλωσε «σούπερ-χαρούμενη» που θα παίξει τον Χριστό.