- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκτός ελέγχου το Χονγκ Κονγκ - Μετράει τις πληγές του
Τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
Χονγκ Κονγκ: Τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τα αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν χθες.
Τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και της αστυνομίας.
Οι τραυματισμοί αυτοί είναι αποτέλεσμα ενός ακόμη Σαββατοκύριακου βίας στην πρώην βρετανική αποικία. Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας εισέβαλαν σε πολλά εμπορικά κέντρα γεμάτα με οικογένειες και παιδιά στο ανατολικό προάστιο Ταϊκού Σιονγκ χθες, ανάμεσά τους και το Citi Plaza.
Αρχικά οι διαδηλωτές εκεί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να απωθήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας, προτού ξεσπάσουν ταραχές με την αστυνομία στις κυλιόμενες σκάλες, με κάποιους να κάνουν γκραφίτι σε ένα εστιατόριο.
Ένας άνδρας με μαχαίρι επιτέθηκε εναντίον αρκετών ανθρώπων, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε εξ αυτών, ενώ δάγκωσε και ένα μέρος του αφτιού ενός ακτιβιστή υπέρ της δημοκρατίας. Μεταξύ των τραυματιών πιστεύεται ότι είναι και ο δράστης του περιστατικού, τον οποίο διαδηλωτές χτύπησαν με ξύλα.
Τηλεοπτικα δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από τον Άντριου Τσίου, βασική προσωπικότητα του φιλοδημοκρατικού κινήματος, με το αφτί του σχεδόν εντελώς κομμένο. Ένα άλλο θύμα του άνδρα με το μαχαίρι κειτόταν αναίσθητο σε μια λίμνη από αίμα.
Το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ένας ακόμη σε σοβαρή μεταξύ των 30 τραυματιών που διακομίστηκαν εκεί την Κυριακή.
Εξάλλου ακραίοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο γραφείο στο Χονγκ Κονγκ του κινεζικού πρακτορείου Xinhua, του οποίου έσπασαν τα τζάμια.
Η επίθεση αυτή ώθησε σήμερα τα κινεζικά μέσα να ταχθούν υπέρ μιας «πιο σκληρής γραμμής» εναντίον των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.
«Η όξυνση της βίας στο Χονγκ Κονγκ απαιτεί τη λήψη πιο σκληρής γραμμής ώστε να αποκατασταθεί η τάξη», αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο η εφημερίδα China Daily.
Οι διαδηλωτές «επιζητούν την επιείκεια που τους προσφέρουν τα τοπικά και τα δυτικά μέσα, προσπαθώντας παράλληλα να φιμώσουν όσους προσπαθούν να παρουσιάσουν τις διαδηλώσεις υπό το πρίσμα της αλήθειας», τονίζει η εφημερίδα.
Χθες στο κεντρικό της άρθρο η ίδια εφημερίδα είχε ζητήσει «από τις δυνάμεις της τάξης του Χονγκ Κονγκ να προσάγουν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό» τους δράστες της λεηλασίας του Xinhua.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηθοποιός που έπαιξε τον γιο του Γουόλτερ Γουάιτ
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν την έκταση της επίθεσης στα συστήματα ψύξης
O πρόεδρος ωστόσο υπεραμύνεται της επιλογής του
Η οικονομική παρέμβαση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το κόμμα
Δεν έχει γίνει γνωστό πώς τραυματίστηκε ο 56χρονος ράπερ
O πρόεδρος είχε αποκαλέσει τον Τίλις «γκρινιάρη» και «loser»
Μετέδωσαν το περιστατικό ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο επενδύσεων, από την Ευρώπη-Φρούριο σε μια Μεσόγειο συνεργασίας
«Το να ζητάς να πληρωθείς δεν είναι διαφθορά» - Οι εξηγήσεις για τα ιδιωτικά αεροσκάφη
Κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό ότι παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα
Οι επιθέσεις στις ψηφιακές υποδομές της Yandex ανοίγουν ένα νέο μέτωπο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Φωτιές και καταστροφή τροφίμων
Εκατομμύρια άλλαξαν ιδιοκτησία στα χαρτιά, έγγραφα πλαστογραφήθηκαν - Τι απαντά ο Ρώσος ολιγάρχης
Η υπόθεση άρχισε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
Οι πίνακες βρέθηκαν πίσω από ψεύτικο τοίχο
Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα
Δυσαρέσκεια στον Λευκό Οίκο μετά τα δημοσιεύματα για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά και πολυτελή δώρα
Η συμφωνία των ΗΠΑ με τη Ρωσία για το ντίζελ δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της ΕΕ
Το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων της ΕΕ θέτει στο στόχαστρο την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων
Τα βίντεο με κύματα να σφυροκοπούν και να διαλύουν κατοικίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.