Κοσμος

Μπόρις: «Όχι Νάιτζελ, ευχαριστώ» δεν θα πάρω

Ο Τζόνσον απέρριψε τη συμμαχία με το κόμμα του Brexit

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μπόρις Τζόνσον απέρριψε την προσφορά του επικεφαλής του κόμματος του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, για μια συμμαχία στις επικείμενες εκλογές της Βρετανίας.

O αρχηγός του κόμματος των Συντηρητικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, απέρριψε την προσφορά του επικεφαλής του κόμματος του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, για μια συμμαχία ενόψει των επικείμενων πρόωρων εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον ο μόνος εγγυημένος δρόμος για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ψήφος στο κόμμα του και σε κανένα άλλο.

Η πρόταση του Φάρατζ προς τον Τζόνσον έκρυβε έναν σαφέστατο εκβιασμό. Ή θα συνταχθεί μαζί του σε μια εκλογική συμμαχία χωρίς τη συμφωνία Αποχώρησης που σύναψε με την ΕΕ και έφερε προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων ή το κόμμα θα αντιπαλέψει το κόμμα των Συντηρητικών, βάζοντας υποψηφίους να διεκδικήσουν έδρες σε κάθε εκλογική περιφέρεια της Αγγλίας, της Σκοτίας και της Ουαλίας.

Όπως σημειώνει η MailOnline η απόρριψή του Τζόνσον ενδέχεται να δυσαρεστήσει όχι μόνο τον Φάρατζ αλλά και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζητά από τον απερχόμενο πρωθυπουργό να τα βρει με τον επικεφαλής του κόμματος του Brexit.

Σύμφωνα με τον Τραμπ το δίδυμο Τζόνσον-Φάρατζ θα ήταν μια «ασυγκράτητη δύναμη» και θα μπορούσε να κάνει κάτι «θαυμάσιο».