Κοσμος

Νέο βίντεο από την επιχείρηση εξόντωσης του Μπαγκντάντι

Στη δημοσιότητα από το Πεντάγωνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
al-bagdhadi
Η περιοχή όπου φέρεται να έγινε η επιχείρηση για τον αλ Μπαγκντάντι © EPA/MAXAR HANDOUT

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση κατά του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Στη δημοσιότητα έδωσε το Πεντάγωνο νέες εικόνες και βίντεο από την επιχείρηση στη Συρία η οποία οδήγησε στον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

 

 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της κεντρική διοίκησης των ΗΠΑ (US Central Command), Φρανκ ΜακΚένζι, έδωσε πληροφορίες για την επιχείρηση στη βόρεια Συρία, στην οποία «εξουδετερώθηκε» ο μέχρι πρότινος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ΜακΚένζι είπε στους δημοσιογράφους ότι τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν. Όπως είπε τα παιδιά που σκοτώθηκαν με τον Μπαγκντάντι ήταν πιθανώς κάτω των 12 ετών. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ο ηγέτης του ISIS μπορεί να πυροβόλησε από τη σήραγγα πριν πυροδοτήσει το γιλέκο του.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ανάλυση DNA επιβεβαιώνει την ταυτότητα του Μπαγκντάντι. Όπως είπε η ανάλυση έδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο άνθρωπος που πέθανε το Σαββατοκύριακο ήταν ο Μπαγκντάντι.

Μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα έγγραφο που επιβεβαιώνει την ταυτότητα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ