- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
VMRO: Οι εκλογές θα κρίνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών
«Δεν υπάρχει συμφωνία που να μπορεί να μου απαγορέψει να είμαι Μακεδόνας»
Η τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών θα καθοριστεί από τις εκλογές τον Απρίλιο, δηλώνει ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος VMRO, Χ. Μιτσκόβσκι.
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βόρεια Μακεδονία και πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος VMRO, Χρίστιαν Μιτσκόβσκι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών εάν αναλάβει την εξουσία.
Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Politika» του Βελιγραδίου, ο Μιτσκόβσκι υποστήριξε ότι «η Συμφωνία παρέχει πολλά δικαιώματα στην ελληνική πλευρά» και είναι επιζήμια για τα Σκόπια. «Η τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών (σ.σ. 12/4/2019). Αν εξασφαλίσουμε σταθερή πλειοψηφία δύο τρίτων και πλειοψηφία στους βουλευτές των άλλων εθνικών κοινοτήτων, τότε υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ένα βήμα πίσω, αντιθέτως μας περιμένει πολύ δουλειά και σκληρές μεταρρυθμίσεις. […] Δεν υπάρχει συμφωνία που να μπορεί να μου απαγορέψει να είμαι Μακεδόνας, να μιλάω την μακεδονική γλώσσα και να είμαι από την Μακεδονία. Η αρχή μας είναι: όχι στο εξαρχαϊσμό, όχι στην 'βορειοποίηση' και λέμε ένα μεγάλο ναι στην επιστροφή του 'μακεδονισμού' στην Μακεδονία» αναφέρει ο Μιτσκόβσκι στην 'Politika', προσπαθώντας να εξηγήσει τις απόψεις του για την συμφωνία των Πρεσπών.
Για τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2020, εκτιμά ότι το κόμμα του θα τις κερδίσει, ενώ την διακυβέρνηση Ζάεφ την χαρακτηρίζει «τριετία του μεγαλύτερου ιστορικά αίσχους από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιπλοκές στην υγεία της 53χρονης μετά τη μεταμόσχευση πνευμόνων στην οποία υποβλήθηκε
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπαίνει στο στόχαστρο του Κιέβου η πολιτική αεροπορία
Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με πλήγματα εκατέρωθεν
Μετά την απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Λειψία
Έξι εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε επίθεση - Η Μόσχα εντείνει τα πλήγματα στο δίκτυο που αποτελεί ραχοκοκαλιά της χώρας
Αντίποινα για την αποτυχημένη προσπάθεια των Ιρανών να βάλουν νάρκες στα Στενά
Η νύφη φορώντας λευκό νυφικό διέσχισε τον διάδρομο, με το νερό να φτάνει μέχρι τους γοφούς της
Η γερμανική βιομηχανία πιέζει τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς για αυστηρότερη πολιτική απέναντι στην Κίνα
Μια αλλαγή που «ταρακουνάει» το τουριστικό μοντέλο του ήλιος-θάλασσα που είχαμε συνηθίσει
Ο γιος τους θα ονομαστεί Κίμων Θωμάς Κωνσταντίνος
Η Μόσχα απορρίπτει τους ισχυρισμούς
Υψηλό το επίπεδο των σχέσεων 'Αγκυρας-Μόσχας, δηλώνουν οι δύο ηγέτες
O απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1.000
Συλλήψεις για την ένοπλη επίθεση που συνδέεται με διαβόητο βαρόνο κοκαΐνης
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι κατέγραψε ζωντανά την αιματηρή επίθεση και δημοσίευσε το μανιφέστο των δραστών
Οδεύει προς διεθνείς οργανισμούς - Εκλογές για την έδρα του
Εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός - Εκτιμάται ότι στόχος ήταν το γενικευμένο μπλακ άουτ
Έλεγε στους συγγενείς τους ότι τους είχε μιλήσει και αργότερα βρέθηκαν νεκροί
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.