Κοσμος

Τα εσώρουχα του Μπαγκντάντι μίλησαν: Είναι νεκρός

Τα έκλεψε κατάσκοπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και το DNA βγήκε… θετικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλ Μπαγκντάντι
Αλ Μπαγκντάντι / © EPA/AL FURQAN ISIS MEDIA WING

Οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εμμένουν ότι έκλεψαν τα εσώρουχα του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και ότι εξέταση του DNA του επιβεβαιώνει ότι ο νεκρός είναι ο αρχηγός του ISIS.

Οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν ότι δικός τους κατάσκοπος έκλεψε τα εσώρουχα του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Το γενετικό υλικό ελέγχθηκε και αποδείχθηκε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ισλαμικού Κράτους και ιδρυτής του χαλιφάτου είναι νεκρός.

Ο ανώτατος διοικητής των δυνάμεων SDF Πολ Τζαν υποστηρίζει με ανάρτησή του στο Twitter ότι διαδραμάτισαν ζωτικής σημασίας ρόλο στον εντοπισμό του αλ Μπαγκντάντι πριν από την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία. Ο Μπαγκντάντι, ο οποίος σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ «πέθανε σαν σκύλος», αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια της εφόδου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να υποβαθμίσει τον ρόλο των κουρδικών δυνάμεων στην επιχείρηση χαρακτηρίζοντας απλά «χρήσιμη» μια πληροφορία και αποκλείοντας κάθε είδους στρατιωτική ανάμειξη στην επιχείρηση.

«Όλες οι πληροφορίες και η πρόσβαση στο κρησφύγετο του αλ Μπαγκντάντι ήταν το αποτέλεσμα δικής μας δουλειάς», αναφέρει στην ανάρτησή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι SDF συνεργάζονταν από τις 15 Μαΐου με τη CIA για τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι και κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι είχε μετακινηθεί από το Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία στην Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκε.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ