Κοσμος

ISIS: Εικόνες από το σημείο όπου σκοτώθηκε ο αλ Μπαγκντάντι (video)

Αμερικανικά ελικόπτερα ισοπέδωσαν το κρησφύγετο στη Συρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Syria: Drone captures aftermath of reported US op targeting al-Baghdadi

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο τα αμερικανικά ελικόπτερα που βομβάρδισαν το κρησφύγετο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στη Συρία.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν εικόνες από το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η αμερικανική επιχείρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Ο αρχηγός του ISIS εντοπίστηκε το Σάββατο στο κρησφύγετό του, ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από τον οικισμό Μπαρίσα (επαρχία Ιντλίμπ) στα σύνορα με την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλ Μπαγκντάντι έβαλε τέλος στη ζωή του, πυροδοτώντας γιλέκα με εκρηκτικά για να μη συλληφθεί. Είχε παγιδευτεί σε τούνελ. Μαζί του βρήκαν τραγικό θάνατο και τρία από τα παιδιά του.

Είχε προηγηθεί σφοδρή μάχη, με αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα να ισοπεδώνουν ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο. «Πέθανε σαν σκύλος, πέθανε σαν δειλός» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο θάνατος του αλ Μπαγκντάντι άνοιξε τη συζήτηση για τη διαδοχή στο Ισλαμικό Κράτος. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τους βασικότερους υποψηφίους για την ηγεσία της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ