Κοσμος

Βίντεο: Εδώ σκοτώθηκε ο αρχηγός του ISIS

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Anadolu

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βίντεο με το τελευταίο κρησφύγετο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Βίντεο με το τελευταίο κρησφύγετο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ,μ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε και επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι από αμερικανικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Η ανακοίνωση Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως ο φυγάδας αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε επιδρομή μελών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία, ένα μείζον πλήγμα σε βάρος της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε όταν στη διάρκεια της επιδρομής ανατίναξε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε, δήλωσε ο Τραμπ σε τηλεοπτική ομιλία του προς το έθνος από τον Λευκό Οίκο. Τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν μετά την επιδρομή έδειξαν πως επρόκειτο πράγματι για τον Μπαγκντάντι, πρόσθεσε.

«Ήταν ένας αρρωστημένος αχρείος άνθρωπος και τώρα έφυγε», δήλωσε ο Τραμπ. «Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να εκφοβίσει άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του», δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Έφτασε στο τέλος του τούνελ ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Πυροδότησε το γιλέκο του και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία παιδιά του. Το πτώμα του διαμελίσθηκε από τις εκρήξεις. Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του», πρόσθεσε ο Τραμπ.