- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16 μονάδων για τον Μπόρις Τζόνσον
Καλπάζουν οι Συντηρητικοί έναντι των Εργατικών του Κόρμπιν παρά τους χειρισμούς στην υπόθεση Brexit
Μπροστά με 16 μονάδες ο Μπόρις Τζόνσον έναντι του Κόρμπιν, σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση.
Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον διατηρεί προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος του Τζέρεμι Κόρμπιν. Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση της «Opinium» εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο τη Δευτέρα για το αν θα διεξαχθούν πρόωρες γενικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα ποσοστά υπέρ των Συντηρητικών αυξήθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με μια προηγούμενη μέτρηση πριν από 8 ημέρες και ανέρχονται στο 40%, ενώ το Εργατικό Κόμμα παραμένει σταθερό στο 24%. Την ίδια στιγμή το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών κατέγραψε πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας, στο 15%, ενώ το κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ βρίσκεται στο 10%.
Το σταυρόλεξο... Brexit
Ο Μπόρις Τζόνσον εξελέγη από το μέλη του κόμματός του τον περασμένο Ιούλιο για να ξεπεράσει το αδιέξοδο γύρω από την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Πρότεινε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, αφού απέτυχε να περάσει εγκαίρως από τη Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία για το διαζύγιο ώστε η αποχώρηση να γίνει στις 31 Οκτωβρίου.
Τι θα αποφασίσει η Βουλή των Κοινοτήτων
Για την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας τα περισσότερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν υποδείξει ότι είτε θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν αρνητικά, γεγονός που σημαίνει ότι ο Τζόνσον είναι απίθανο να εξασφαλίσει τη στήριξη των 2/3 των βουλευτών που χρειάζεται για να πάει τη χώρα σε εκλογές.
Η δημοσκόπηση της «Opinium» πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα μεταξύ 23 και 25 Οκτωβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.