Κοσμος

Ολοταχώς για εκλογές η Βρετανία

Το «ναι» των Εργατικών για κάλπες με άρωμα Χριστουγέννων στις 11 ή 12 Δεκεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζέρεμι Κόρμπιν
Τζέρεμι Κόρμπιν / © EPA/WILL OLIVER

Οι Εργατικοί είναι έτοιμοι να δώσουν στον Μπόρις Τζόνσον το «πράσινο φως» για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στη Βρετανία πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο επικεφαλής του κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να στηρίξει το αίτημα της κυβέρνησης για διενέργεια πρόωρων εκλογών εφόσον οι «27» της ΕΕ εγγυώνται την τρίμηνη αναβολή του Brexit. Ως εκ τούτου τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν ως βέβαιο το γεγονός της διενέργειας εκλογών στη Βρετανία πριν από τα Χριστούγεννα.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας προτίθενται να στηρίξουν το νομοσχέδιο μίας γραμμής του Μπόρις Τζόνσον, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων απόψε Τρίτη. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών είπε και το κόμμα του θα στηρίξει την τέταρτη απόπειρα Τζόνσον για την προκήρυξη εκλογών.

Ο επικεφαλής των Εργατικών δήλωσε στα μέλη του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου: «Έχω κατ' επανάληψη πει ότι είμαστε έτοιμοι για μια εκλογική διαδικασία και η στήριξή μας σε αυτήν την εξαρτιόταν από το αν θα έφευγε από το τραπέζι της διαπραγματεύσεις το ενδεχόμενο του άτακτου Brexit», δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν και συμπλήρωσε «τώρα πια έχουμε μάθει ότι έχει επιβεβαιωθεί από την ΕΕ η αναβολή του Άρθρου 50 έως τις 31 Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου το αίτημά μας για απομάκρυνση της προοπτικής ενός άτακτου Brexit έχει ικανοποιηθεί. Τώρα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική προεκλογική εκστρατεία που έχει δει ποτέ αυτή η χώρα».

Να σημειωθεί ότι η Ντάουνινγκ Στριτ προετοιμάζεται για κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου, αλλά δεν αποκλείει να δεχθεί και το αίτημα των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών και των Εθνικιστών της Σκωτίας για τη διενέργεια των εκλογών μία ημέρα νωρίτερα στις 11 Δεκεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ