- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολοταχώς για εκλογές η Βρετανία
Το «ναι» των Εργατικών για κάλπες με άρωμα Χριστουγέννων στις 11 ή 12 Δεκεμβρίου
Οι Εργατικοί είναι έτοιμοι να δώσουν στον Μπόρις Τζόνσον το «πράσινο φως» για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στη Βρετανία πριν από τα Χριστούγεννα.
Ο επικεφαλής του κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να στηρίξει το αίτημα της κυβέρνησης για διενέργεια πρόωρων εκλογών εφόσον οι «27» της ΕΕ εγγυώνται την τρίμηνη αναβολή του Brexit. Ως εκ τούτου τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν ως βέβαιο το γεγονός της διενέργειας εκλογών στη Βρετανία πριν από τα Χριστούγεννα.
Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας προτίθενται να στηρίξουν το νομοσχέδιο μίας γραμμής του Μπόρις Τζόνσον, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων απόψε Τρίτη. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών είπε και το κόμμα του θα στηρίξει την τέταρτη απόπειρα Τζόνσον για την προκήρυξη εκλογών.
Ο επικεφαλής των Εργατικών δήλωσε στα μέλη του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου: «Έχω κατ' επανάληψη πει ότι είμαστε έτοιμοι για μια εκλογική διαδικασία και η στήριξή μας σε αυτήν την εξαρτιόταν από το αν θα έφευγε από το τραπέζι της διαπραγματεύσεις το ενδεχόμενο του άτακτου Brexit», δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν και συμπλήρωσε «τώρα πια έχουμε μάθει ότι έχει επιβεβαιωθεί από την ΕΕ η αναβολή του Άρθρου 50 έως τις 31 Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου το αίτημά μας για απομάκρυνση της προοπτικής ενός άτακτου Brexit έχει ικανοποιηθεί. Τώρα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική προεκλογική εκστρατεία που έχει δει ποτέ αυτή η χώρα».
Να σημειωθεί ότι η Ντάουνινγκ Στριτ προετοιμάζεται για κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου, αλλά δεν αποκλείει να δεχθεί και το αίτημα των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών και των Εθνικιστών της Σκωτίας για τη διενέργεια των εκλογών μία ημέρα νωρίτερα στις 11 Δεκεμβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.