Κοσμος

Πρεσβεία Βιετνάμ: Δεν επιβεβαιώνεται η ταυτότητα των 39 νεκρών

Οι αρχές της ασιατικής χώρας συνεργάζονται με τη βρετανική αστυνομία για να αναγνωριστούν οι σοροί στο «κοντέινερ-φέρετρο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
σσεξ: Ο 20χρονος Nguyen Dinh Luong εκτιμάται ότι είναι ένας από τους νεκρούς στο «κοντέινερ-φέρετρο»
Φρίκη στο Έσσεξ: Ο 20χρονος Nguyen Dinh Luong εκτιμάται ότι είναι ένας από τους νεκρούς στο «κοντέινερ-φέρετρο»© EPA

Δεν επιβεβαιώνεται ακόμη η ταυτότητα των 39 νεκρών στο «κοντέινερ-φέρετρο» του Έσσεξ, σύμφωνα με την πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο.

Η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο ανακοίνωσε το Σάββατο ότι δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση της ταυτότητας των 39 ανθρώπων, που βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στο κοντέινερ νταλίκας σε βιομηχανική ζώνη στο ανατολικό Λονδίνο. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 25χρονου οδηγού από τη Βόρεια Ιρλανδία, ο οποίος έχει συλληφθεί, απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες.

Στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία υποστηρίζει ότι ο πρέσβης μίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας και παραμένει σε επικοινωνία με την αστυνομία, καθώς προχωρά η διαδικασία για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

«Σύμφωνα με την αστυνομία του Έσσεξ, η ταυτότητα και η εθνικότητα των θυμάτων τελούν ακόμη υπό έρευνα» υπογραμμίζεται στο κείμενο. Και προστίθεται: «Η πρεσβεία του Βιετνάμ και οι αρμόδιες βρετανικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να συντονίζονται προκειμένου να διευκολυνθεί η αναγνώριση των θυμάτων».

Ενώ αρχικά είχε ειπωθεί ότι οι 39 νεκροί (31 άνδρες και 8 γυναίκες) είναι Κινέζοι, στη συνέχεια προέκυψαν στοιχεία που δείχνουν ότι αρκετοί από αυτούς είναι από το Βιετνάμ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, κάποια από τα θύματα να πλήρωσαν αδρά για ταξίδι σε θέση... VIP, έχοντας εξαπατηθεί από τους διακινητές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ