Κοσμος

Η νέα ηρωίδα του Αστερίξ είναι εδώ και λέγεται Αδρεναλίνη

«Η κόρη του Βερκιγκετορίξ», ο τίτλος της 38ης ιστορίας - Τι απαντούν οι δημιουργοί για το αν υπάρχει κάποια ομοιότητα με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
asterix-adrenaline.gif

Το νέο κόμικ του Αστερίξ έχει πρωταγωνίστρια και λέγεται Αδρεναλίνη - Γιατί κάποιοι τη σχετίζουν με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Άρωμα γυναίκας στο γαλατικό χωριό. Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την πρώτη εμφάνιση του Αστερίξ και των υπόλοιπων Γαλατών που επιμένουν να αντιστέκονται στους Ρωμαίους, κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη στην Ευρώπη το 38ο κομικ. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται η Αδρεναλίνη. Κόρη του βασιλιά των Γαλατών, Βερκιγκετορίξ, βάζει σε περιπέτειες τόσο τον Αστερίξ όσο και τον Οβελίξ. Το σενάριο έχει γράψει ο Ζαν-Ιβ Φερί και τα σκίτσα έχει κάνει ο Ντιντιέ Κονράντ (σ.σ. το δίδυμο πίσω από τα τρία τελευταία κόμικ της δημοφιλούς σειράς).

«Δεν θέλαμε να αναπτύξουμε έναν χαρακτήρα που θα βασίζεται στην ελκυστική πλευρά της, όπως συνήθως γίνεται με τους γυναικείους χαρακτήρες στον Αστερίξ (σ.σ. Φραμπαλά). Η Αδρεναλίνη έχει μεγαλώσει αλλά δεν έχει αναπτυχθεί τελείως, οπότε οτιδήποτε θηλυκό εντοπίζεται μόνο στο πρόσωπό της» εξήγησαν σε δηλώσεις τους οι δημιουργοί, όπως γράφει ο Guardian.

Σε ερώτηση, μάλιστα, αν υπάρχει κάποια ομοιότητα της ηρωίδας με τη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και την οργισμένη στάση της, απάντησαν αρνητικά, ξεκαθαρίζοντας ότι οτιδήποτε ομοιότητα αποτελεί προϊόν τύχης και δεν υπάρχει καμία πρόθεση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ