- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συρία: Ο πρόεδρος Άσαντ δηλώνει έτοιμος να στηρίξει τους Κούρδους
Απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα
Λίγες ημέρες αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εξέφρασε τη στήριξή του στους Κούρδους.
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εξέφρασε και πάλι τη στήριξή του στους Κούρδους μαχητές, χωρίς να τους κατονομάσει, λίγες ημέρες αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.
"Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε (...) την αντίσταση στην τουρκική επιθετικότητα", είπε ο Άσαντ ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ιντλίμπ, την άλλη γραμμή του μετώπου που απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα συροτουρκικά σύνορα. Η στήριξη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι Κούρδοι μαχητές, "συνιστά συνταγματικό και εθνικό καθήκον", πρόσθεσε.
Η κατάπαυση του πυρός στη βορειοανατολική Συρία, την οποία διαπραγματεύτηκαν η Τουρκία και οι ΗΠΑ, λήγει απόψε στις 22.00 (ώρα Ελλάδας). Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια "ζώνη ασφαλείας" στην περιοχή αυτή και να επαναπατρίσει ένα μέρος από τους 3,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενεί σήμερα στο έδαφός της.
Η Δαμασκός επέκρινε στο παρελθόν τη συμμαχία των Κούρδων με τις ΗΠΑ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους χαρακτηρίσει "προδότες". Όμως η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στην Τουρκία, είχε ως αποτέλεσμα την επαναπροσέγγιση του συριακού καθεστώτος με τους Κούρδους. Με βάση μια συμφωνία με τις τοπικές κουρδικές αρχές, ο συριακός στρατός αναπτύχθηκε την περασμένη εβδομάδα σε πολλούς τομείς των συνόρων, όπως στις πόλεις Μάνμπιτζ και Κομπάνι.
Σύμφωνα με τον Άσαντ, βασική προτεραιότητα πλέον είναι "η αντίσταση απέναντι σε αυτήν την επίθεση" και όχι το να επιρρίπτουν ευθύνες οι μεν στους δε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.