Κοσμος

Ο Ασάνζ για πρώτη φορά εκτός φυλακής (εικόνες, video)

Δείτε τον να μεταφέρεται στο δικαστήριο, όπου απορρίφθηκε το αίτημά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
asanz.jpg
Τζούλιαν Ασάνζ © EPA/NEIL HALL

Απορρίφθηκε το αίτημα του Τζούλιαν Ασάνζ για καθυστέρηση της διαδικασίας έκδοσής του στις ΗΠΑ. Δείτε τις πρώτες του φωτογραφίες εκτός φυλακής.

Σήμερα, για πρώτη φορά από την σύλληψή του, ο Τζούλιαν Ασάνζ βγήκε από την φυλακή, προκειμένου να μεταφερθεί στο δικαστήριο του Ουέστμινστερ.

Εκεί, απορρίφθηκε το αίτημα του Τζούλιαν Ασάνζ για την καθυστέρηση της διαδικασίας έκδοσής του στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks συνελήφθη στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου  με την κατηγορία της συνωμοσίας.

Ειδικότερα, η πλήρης ακρόαση της έκδοσης του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, θα προχωρήσει το Φεβρουάριο του 2020 καθώς. δικαστής στο Λονδίνο απέρριψε αίτημα των δικηγόρων του για καθυστέρηση της διαδικασίας κατά τρεις μήνες.

Ο Ασάνζ εκτίει ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων στη φυλακή Belmarsh για παραβίαση της εγγύησής του.

Υποστηρικτές του έφτασαν στο δικαστήριο στο λίγο πριν από την ακροαματική διαδικασία για να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Ο Αυστραλός αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 175 ετών σε περίπτωση που εκδοθεί, δικαστεί και καταδικαστεί στις ΗΠΑ με βάση το κατηγορητήριο το οποίο έχει καταρτιστεί από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ