Κοσμος

Τραμπ: Ευρωπαϊκό «ναι» για επαναπατρισμό τζιχαντιστών της Συρίας

«Αυτό είναι ένα καλό νέο. Μεγάλη πρόοδος σημειώνεται», έγραψε στο Twitter

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει ότι η κατάπαυση του πυρός εφαρμόζεται στη βορειοανατολική Συρία. Επιβεβαίωσε ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να πάρει πίσω τζιχαντιστές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η πενθήμερη εκεχειρία κατά μήκος της τουρκοσυριακής μεθορίου εφαρμόζεται, παρά τους βομβαρδισμούς και τα πυρά πυροβόλων νωρίτερα σήμερα.

«Υπήρξαν κάποια πυρά ελεύθερων σκοπευτών σήμερα το πρωί. Υπήρξαν πυρά όλμων σήμερα το πρωί. Αυτά εξαλείφτηκαν σύντομα. Και τώρα επέστρεψαν στην πλήρη εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους. «Μόλις μίλησα με τον πρόεδρο Ερντογάν (…). Θέλει πραγματικά να λειτουργήσει η κατάπαυση του πυρός ή η εκεχειρία», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα μήνυμα στο Twitter, προσθέτοντας ότι «οι Κούρδοι το θέλουν επίσης».

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε πως ο Τούρκος ομόλογός του είπε πως καταγράφηκαν «ελάσσονος σημασίας» περιστατικά με πυρά ελεύθερων σκοπευτών και όλμων στη βορειοανατολική Συρία παρά την κατάπαυση του πυρός, όμως αυτά σύντομα εξαλείφθηκαν.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε, επίσης, ότι «ορισμένες» ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να επαναπατρίσουν τους τζιχαντιστές που κρατούνται στη Συρία. «Αυτό είναι ένα καλό νέο (…). Μεγάλη πρόοδος σημειώνεται!».