Κοσμος

«Περήφανος που υπηρέτησα την Ευρώπη» -Συγκινήθηκε ο Γιούνκερ

Ο Ευρωπαίος πολιτικός έχει παρευρεθεί σε 147 Συνόδους Κορυφής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν συγκινήθηκε στη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Συναισθηματικά φορτισμένος εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην οποία αναφέρθηκαν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής υπήρξε η 147η στην οποία και συμμετείχε. Μάλιστα ο ίδιος είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ότι  «δεν νομίζω πως κανείς άλλος δεν συμμετείχε σε τόσες Συνόδους».

Σημειώνεται ότι εκτός απροόπτου ο Γιούνκερ αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της Κομισιόν στα τέλη Οκτωβρίου. «Θα είμαι πάντα περήφανος, μέχρι το τέλος της ζωής μου, που υπηρέτησα την Ευρώπη», δήλωσε ο ίδιος σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Φανερά φορτισμένος συναισθηματικά για τον κύκλο που κλείνει, ο Γιούνκερ ευχαρίστησε τόσο τον Ντόναλντ Τουσκ για τη φιλία τους, αλλά και τους δημοσιογράφους. «Κάποιοι από εσάς βρίσκεστε τριγύρω μου για χρόνια, κάποιοι από εσάς είστε καινούριοι. Παρακολουθούσα με ενδιαφέρον τι γράφατε και τι λέγατε», είπε.

Φορτισμένος συναισθηματικά εμφανίστηκε και ο Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος επίσης αποχωρεί από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από τους δημοσιογράφους για τα κακά αστεία που έχει πει κατά καιρούς.

Σημειώνεται ότι σήμερα κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι ηγέτες κρατών-μελών της ΕΕ ευχαρίστησαν Γιούνκερ - Τουσκ για την προσφορά τους κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον πρώτο που αναχωρεί έπειτα από πολυετή παρουσία από την ηγεσία της Κομισιόν. Μάλιστα, τους χάρισαν φωτογραφίες, με τους δύο πολιτικούς να προεδρεύουν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.