Κοσμος

Θρίλερ: Γιατί οι Ρώσοι κατέβασαν Αμερικανούς διπλωμάτες από το τρένο

Τι οδήγησε τις αρχές της χώρας σε αυτήν την ενέργεια - Πού εκτυλίχθηκε το συμβάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρένο
Τρένο/©Pixabay

Να κατέβουν από το τρένο αναγκάστηκαν τρεις Αμερικανοί διπλωμάτες κοντά σε ρωσική πόλη.

Οι ρωσικές αρχές υποχρέωσαν τρεις Αμερικανούς διπλωμάτες να αποβιβαστούν από την αμαξοστοιχία στην οποία επέβαιναν, κοντά στην πόλη Σεβεροντβίνσκ, καθώς παραβίασαν τους κανονισμούς που διέπουν την παραμονή των ξένων υπηκόων. Αυτό μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο αστυνομική πηγή. Το περιστατικό σύμφωνα με την ίδια πηγή σημειώθηκε στις 14 Οκτωβρίου. Η αμαξοστοιχία στην οποία είχαν επιβιβαστεί οι τρεις Αμερικανοί διπλωμάτες, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο «Νενόξ-Σεβεροντβίνσκ (περιοχή Αρχάνγκελσκ).

Το τρένο βρισκόταν κοντά στην περιοχή, όπου είχε σημειωθεί ένα μυστηριώδες δυστύχημα τον περασμένο Αύγουστο έπειτα από δοκιμή στρατιωτικού πυραύλου. Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Ropsatom είχε παραδεχτεί τότε ότι στο δυστύχημα αυτό που σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου έχασαν την ζωή τους πέντε εργαζόμενοι στον πυρηνικό τομέα.

Το ρωσικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες ήταν ελεύθεροι να φύγουν, ωστόσο τους έγινε η υπόμνηση ότι παραβίασαν τη ρωσική νομοθεσία. Η Σεβεροντβίνσκ είναι πόλη στην οποία ισχύουν περιορισμοί όσον αφορά στις επισκέψεις ξένων πολιτών.

Άγνοια δηλώνει ο κυβερνήτης της περιοχής

Από τη μεριά του, ο κυβερνήτης της περιοχής Αρχάγγελσκ Ίγκορ Ορλόφ δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι δεν είναι ενήμερος για το θέμα αυτό.

«Δεν ασχολούμαι με το ζήτημα αυτό, καθώς δεν είναι της αρμοδιότητας του κυβερνήτη» ξεκαθάρισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους

Τι αναφέρει η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα

Η αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα, με αφορμή τη συγκεκριμένη είδηση, γνωστοποίησε ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες πραγματοποιούσαν επίσημη επίσκεψη, για την οποία μάλιστα είχαν ενημερώσει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Οι Αμερικανοί διπλωμάτες πραγματοποιούσαν επίσημη επίσκεψη και είχαν ενημερώσει με τον δέοντα τρόπο το Υπουργείο Άμυνας με κοινοποίηση τους για την επίσκεψη» δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας Ρεμπέκα Ρος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ