Κοσμος

Τροχαίο, η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας από 1 έως 13

Αποκαλυπτικά στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
toy-car.jpg
© Pixabay

Ερευνητές στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών είναι τα τροχαία δυστυχήματα.

Η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών προέρχεται από τα τροχαία δυστυχήματα. Αυτό αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις Η.Π.Α, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξουν τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα περισσότερα παιδιά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν οι γονείς χρησιμοποιούσαν παιδικά καθίσματα ή αν τα χρησιμοποιούσαν σωστά και πάντα σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Η έρευνα αναφέρει, επίσης, ότι οι περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή παιδικών καθισμάτων, δαπανούν πολλές εργατοώρες καθημερινά για να βελτιώσουν το προϊόν τους.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εταιρείες αυτές προτρέπουν τους γονείς πριν να χρησιμοποιήσουν τα παιδικά καθίσματα να διαβάζουν προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης τόσο για να διασφαλίσουν την σωστή εγκατάστασή του στο αυτοκίνητό τους όσο και για την ορθή χρήση του.

Εξάλλου, όλα τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων δεν ταιριάζουν σε όλα τα οχήματα, γι' αυτό και η επιλογή του κατάλληλου συστήματος συγκράτησης των παιδιών πρέπει να είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ