- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ο Σαλβίνι συνέκρινε τη γενοκτονία των Αρμενίων με το Κουρδικό
Ζήτησε να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές και ιταλικές χρηματοδοτήσεις στην Άγκυρα
Ο Ματέο Σαλβίνι ζητεί να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές και ιταλικές χρηματοδοτήσεις στην Άγκυρα. Συνέκρινε τη γενοκτονία των Αρμενίων με το Κουρδικό.
Τον τερματισμό κάθε χρηματικής βοήθειας προς την Τουρκία από την ΕΕ και την Ιταλία ζήτησε χθες ο ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.
Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Πάνω από ημίωρο» (Mezz’ora in più’) στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai3, ο Σαλβίνι υποστήριξε πως «δεν φθάνουν οι εκκλήσεις, θα πρέπει να διαγραφεί όποια υπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ» και ζήτησε «να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές και ιταλικές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».
Αναφερόμενος στο ζήτημα του προσφυγικού, ενός ζητήματος που η στάση του -εναντίον της υποδοχής των μεταναστών και υπέρ του κλεισίματος των λιμανιών και των συνόρων της Ιταλίας- είχε έως πρότινος προκαλέσει μεγάλη πολεμική εντός της ΕΕ, ο Σαλβίνι σημείωσε: «Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό της Τουρκίας με τους μετανάστες, η Ευρώπη θα πρέπει να υπερασπιστεί τα σύνορά της».
Ο ακροδεξιός ηγέτης τόνισε, επίσης, πως «πριν έναν αιώνα είχαμε τη σφαγή, τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτό κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με ό,τι συμβαίνει σήμερα, βάζοντας στη θέση των Αρμενίων τους Κούρδους».
Στη συνέχεια, ο ηγέτης της Λέγκας διεμήνυσε: «Εάν αυτή η κυβέρνηση φέρει ένα έγγραφο επαρκές, που θα σταματά τη χρηματοδότηση και την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, εγώ θα το ψηφίσω. Πρέπει να σταματήσουμε τις ιταλικές κι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.