- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Brexit: Ενημερώνεται σήμερα το υπουργικό συμβούλιο
Ο Τζόνσον θα συζητήσει για τη συμφωνία που πρότεινε Μέρκελ, Μακρόν και Γιούνκερ
Το υπουργικό συμβούλιο θα ενημερωθεί σήμερα για τις τελευταίες εξελίξεις για τις συνομιλίες του Brexit- Πιθανές οι εκλογές πριν τα Χριστούγεννα, εκτιμά ο Τζέρεμι Κόρμπιν.
Το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας θα ενημερωθεί για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit στις 14:45 ώρα Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ο αρμόδιος υπουργός για τις σχέσεις της κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο.
«Το υπουργικό συμβούλιο θα ενημερωθεί στις 12:45 (τοπική ώρα) σήμερα αναφορικά με το πόσο έχουν προχωρήσει αυτές οι διαπραγματεύσεις και αυτό είναι προφανώς ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας», δήλωσε ο Ρις-Μογκ στο Sky News.
Την ίδια ώρα, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να διενεργηθούν εκλογές στη χώρα πριν από τα Χριστούγεννα.
Ερωτηθείς για το εάν αναμένει εκλογές πριν τα Χριστούγεννα, ο Κόρμπιν δήλωσε: «Αυτό είναι προφανώς μια ισχυρή πιθανότητα. Αλλά ακούστε, είμαστε έτοιμοι για εκλογές ανά πάσα στιγμή».
Από την πλευρά της ο Τζο Σουίνσον, επικεφαλής του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών δήλωσε ότι δεν θα στήριζε μια κυβέρνηση υπό τον Κόρμπιν. Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν συνθήκες υπό τις οποιες το κόμμα θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τον ηγέτων των Εργατικών, η Σουίνσον δήλωσε στο Sky News: «Όχι, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν είναι κατάλληλος για να γίνει πρωθυπουργός».
The Sunday Times: Ο Τζόνσον θα συζητήσει για τη συμφωνία που πρότεινε Μέρκελ, Μακρόν και Γιούνκερ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα παροτρύνει την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τους οποίους θα μιλήσει έως αύριο Δευτέρα βράδυ, να υποστηρίξουν τη συμφωνία που πρότεινε στην ΕΕ για το Brexit, γράφει στο τεύχος της που κυκλοφορεί η εφημερίδα The Sunday Times.
Ο Τζόνσον θα προτείνει στους τρεις ηγέτες να συμβάλλουν στην προσπάθειά του να κλειστεί νέα συμφωνία μέσα στην εβδομάδα ή να συναινέσουν να προχωρήσει μια «φιλική» εκδοχή της αποχώρησης χωρίς συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται κυβερνητική πηγή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.