Κοσμος

Αυτοί είναι «οι χειρότεροι των χειρότερων» του Ισλαμικού Κράτους

Οι Βρετανοί «Beatles του ISIS» κρατούνται πλέον σε αμερικανική στρατιωτική βάση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Beatles του Ισλαμικού Κράτους
Οι Beatles του Ισλαμικού Κράτους / © BBC video

Εκτός Συρίας σε αμερικανική στρατιωτική βάση μεταφέρθηκαν δύο εκ των τζιχανιστών του πυρήνα οι «Beatles» του Ισλαμικού Κράτους.

Δύο από τους επονομαζόμενους «Beatles» του Ισλαμικού Κράτους έχουν μεταφερθεί εκτός Συρίας σε «ασφαλή περιοχή που ελέγχεται από αμερικανικές δυνάμεις», ανακοίνωσε ο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι El Shafee Elsheikh και Alexanda Kotey κατηγορούνται ότι υπήρξαν μέλη ενός πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που απήγαγε και δολοφονούσε δυτικούς ομήρους στη Συρία. Επίσης κατηγορούνται για εικονικούς πνιγμούς, σταυρώσεις και εκτελέσεις ομήρων. 

Το δίδυμο των τζιχαντιστών από το Λονδίνο βρίσκονται υπό κράτηση σε αμερικανική στρατιωτική βάση σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ τους χαρακτήρισε «τους χειρότερους των χειρότερων». Πρόσθεσε ότι η απόφαση για την απομάκρυνσή τους από τη Συρία ελήφθη για την περίπτωση που «είτε οι Κούρδοι είτε οι Τούρκοι χάσουν τον έλεγχο της περιοχής».


Οι εφημερίδες New York Times και Washington Post αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές απομακρύνθηκαν από το φυλακή που ήλεγχαν Κούρδοι πολιτοφύλακες στη βόρεια Συρία.

Τους αποκαλούσαν Beatles λόγω της βρετανικής προφοράς τους. Αλλά μέλη του εν λόγω πυρήνα ήταν οι Mohammed Emwaz, γνωστός ο Τζιχάντι Τζον και ο Aine Davis. Ο πρώτος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό των Αμερικανών το 2015 και ο δεύτερος κρατείται σε τουρκικές φυλακές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ