Ηγέτης Κούρδων Συρίας: Ο Ερντογάν θέλει τη γενοκτονία μας
«Να του απαγορεύσουν να κάνει μια γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού»
«Η κατάσταση στη Συρία είναι πολύπλοκη και δεν είναι προς το συμφέρον του Ερντογάν να εισβάλλει στα εδάφη μας», τόνισε ο Σαχούζ Χασάν.
«Οποιαδήποτε επέμβαση θα βρει σκληρή απάντηση. Οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο ηγέτης των Κούρδων και συμπρόεδρος Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Σαχούζ Χασάν.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ από περιοχή στη βόρεια Συρία που δεν θέλησε να αποκαλύψει ο συμπρόεδρος του PYD τόνισε ότι «η κατάσταση στη Συρία είναι πολύπλοκη και δεν είναι προς το συμφέρον του Ερντογάν να εισβάλλει στα εδάφη μας. Εμείς από την πλευρά μας, ο λαός μας είναι έτοιμος και ψυχολογικά και σε όλα τα μέτωπα και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και είναι συνηθισμένος στα δύσκολα και θα πολεμήσει».
Ο πολιτικός ηγέτης των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), ρωτήθηκε για την στάση των Αμερικανών και εάν θα έρθει σε επαφή με τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον λαό μας. Όχι μόνο οι Κούρδοι αλλά και οι Άραβες και οι Ασσύριοι. Όλοι αναρωτιούνται. Εμείς ήμασταν μέρος του διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Νικήσαμε τους τρομοκράτες. Κάναμε μεγάλο πόλεμο. Νικήσαμε και αυτή τη στιγμή παρόλο που δεν μας είχαν δώσει γραπτές εγγυήσεις ότι θα μας προστατεύουν αλλά πάντα έλεγαν ότι: Θα είμαστε εδώ και θα σας προστατεύουμε. Υπήρχαν προφορικές εγγυήσεις. Και αναρωτιέται ο λαός για να αφήσουν τώρα έναν άνθρωπο σαν τον Ερντογάν που σκέφτεται φασιστικά και θέλει να κάνει εθνοκάθαρση και γενοκτονία κατά των Κούρδων. Εμείς συζητάμε και διάφορες μεθόδους για να αποφύγουμε ή να αντισταθούμε σε αυτή την εισβολή. Συζητάμε με το καθεστώς Άσαντ. Αλλά το βασικό για εμάς είναι ότι θα στηριχθούμε στις δυνάμεις του λαού μας, τις δικές μας δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική εισβολή», υπογράμμισε ο Σαχούζ Χασάν.
Παράλληλα ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να στείλει αυστηρό μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτό που γίνεται τώρα στη διεθνή κοινότητα δεν αρκεί. Δεν αρκεί δημοκρατικά κράτη να λένε στον Ερντογάν να μην το κάνει ή ότι είναι επικίνδυνο. Όχι. Ήρθε πια η ώρα ο κουρδικός λαός να επιβραβευτεί γι’ αυτό που πρόσφερε στην ανθρωπότητα. Έσωσε την ανθρωπότητα από τους τρομοκράτες και ο κόσμος οφείλει να ανταποδώσει και να σταματήσει τον Ερντογάν. Να του απαγορεύσουν να κάνει μια γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού», υπογράμμισε ο συμπρόεδρος του (PYD).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.