Κοσμος

Στις ΗΠΑ ο Ερντογάν στις 13 Νοεμβρίου

Το tweet Τραμπ για το το ταξίδι Ερντογάν στις ΗΠΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανάρτηση Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter για την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ. «Η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος», αναφέρει.

Τις ευνοϊκές εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter στην οποία ενημέρωνε παράλληλα ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον στις 13 Νοεμβρίου.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στην πραγματικότητα αυτή κάνει το δομικό ατσάλινο πλαίσιο για τα δικά μας μαχητικά αεροσκάφη F-35. Ήταν επίσης καλό που συνεργαστήκαμε γιατί με βοήθησαν να σώσω πολλές ζωές στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, και να επιστρέψει σε πολύ καλή υγεία, κατόπιν αιτήματός μου, ο πάστορας Μπράνσον, στον οποίο απέμεναν ακόμα πολλά χρόνια φυλάκισης », έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι «σημαντικό μέλος» του ΝΑΤΟ. Καταλήγοντας ενημέρωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θα βρεθεί στις ΗΠΑ ως καλεσμένος του στις 13 Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε στο tweet του το hashtag «σταματήστες τους ατελείωτους πόλεμους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είναι στο στόχαστρο Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών πολιτικών μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι οι ΗΠΑ αποσύρουν δυνάμεις τους από τη Συρία.