- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζον Ντίλινγκερ: Εγκρίθηκε η εκταφή του διαβόητου γκάνγκστερ
Γιατί οι συγγενείς επέμεναν τόσο και ποιες είναι οι θεωρίες συνωμοσίας
Εγκρίθηκε το αίτημα εκταφής των λειψάνων του διαβόητου Αμερικανού γκάγκστερ Τζον Ντίλινγκερ από τις αρχές της πολιτείας Ιντιάνα των ΗΠΑ.
Εγκρίθηκε το αίτημα εκταφής των λειψάνων του διαβόητου Αμερικανού γκάγκστερ Τζον Ντίλινγκερ από τις αρχές της πολιτείας Ιντιάνα των ΗΠΑ.
Οι συγγενείς του κακοποιού πίεζαν εδώ και καιρό για την άδεια, υποστηρίζοντας ότι αυτός που κείτεται στο νεκροταφείο του Crown Hill είναι ένας απατεώνας.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών πράκτορες του FBI σκότωσαν τον γκάνγκστερ στο Σικάγο το 1934 και ότι ακολούθησε η ταφή του στο πολιτειακό κοιμητήριο της Ιντιάνα. Η εκταφή αποφασίστηκε για τις 31 Δεκεμβρίου του 2019 αλλά το κοιμητήριο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της απόφασης.
Ο ανιψιός του Ντίλινγκερ, Μάικλ Τόμσον και άλλα μέλη της οικογενείας του κακοποιού πιστεύουν ότι το FBI «σκότωσε τον λάθος άνθρωπο» έξω από το θέατρο Biograph του Σικάγου. Επιμένουν ότι έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο απατεώνας στον τάφο έχει άλλο χρώμα ματιών και άλλα δακτυλικά αποτυπώματα.
Το FBI απαντά διευκρινίζοντας πως πρόκειται απλά για μια «θεωρία συνωμοσίας». Τον Αύγουστο σε ανάρτηση στο Twitter το FBI ανέφερε ότι έχει πλήθος πληροφοριών και στοιχείων που αποδεικνύουν ότι ο Ντίλινγκερ σκοτώθηκε στο Σικάγο.
Σύμφωνα με την Σούζαν Σάτον, που είναι ιστορικός και μέλος της Ιστορικής Εταιρείας της Ιντιάνα των ΗΠΑ, η εκταφή των οστών θα μπορούσε σταματήσει τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την υπόθεση του Ντίλινγκερ.
Όταν θάφτηκε ο Ντίλινγκερ, ο πατέρας του λίγες μέρες μετά έριξε στο φέρετρο πλάκες τσιμέντου «δένοντας» τις με σίδερα. Όπως ανέφερε η Σάτον στο βιβλίο «Crown Hill: History, Spirit and Sanctuary», ο πατέρας του Ντίλινγκερ «ενίσχυσε» τον τάφο για να τον προστατεύσει από πιθανούς βανδαλισμούς καθώς η οικογένειά του ανησυχούσε λόγω του βίου του. «Ο βασικός λόγος που κάλυψαν με τσιμέντο τον τάφο, ήταν ο φόβος να μην τον σκάψουν και να τον βεβηλώσουν ή να τον κλέψουν.» Στο βιβλίο της η ιστορικός αναφέρει ότι κάποιοι είχαν προσφέρει ακόμα και χρήματα στην οικογένεια του διαβόητου γκάγκστερ για να τους «δανείσουν» το πτώμα, με σκοπό να το εκθέσουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.