Κοσμος

Απατημένος σύζυγος πήρε αποζημίωση από τον εραστή της πρώην του

750.000 δολάρια για έναν γάμο που διαλύθηκε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς ένας Αμερικανός από χωρισμένος και απατημένος βρέθηκε να αποζημιώνεται με 750.000 δολάρια από τον εραστή της πρώην συζύγου του.

Πρώτα χώρισε και μετά έμαθε ότι η επί 12 χρόνια σύζυγός του τον απατούσε με συνάδελφό του στη Βόρεια Καρολίνα. Ωστόσο, ο Κέβιν Χάουαρντ πήρε μια μικρή εκδίκηση και μια μεγάλη αποζημίωση για τη διάλυση του έγγαμου βίου του. Δικαστήριο επιδίκασε τον απατημένο σύζυγο αποζημίωση 750.000 δολαρίων.

«Η γυναίκα μου είχε πει ότι ήθελε το διαζύγιο επειδή εργάζομαι πάρα πολλές ώρες και απουσιάζω από το σπίτι», είπε ο Κέβιν Χάουαρντ στο τηλεοπτικό δίκτυο WITN της Βόρειας Καρολίνα. Ωστόσο, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ ανακάλυψε ότι η γυναίκα του είχε δεσμό μ’ έναν συνάδελφό του, που μάλιστα τους επισκεπτόταν κατά καιρούς. «Ερχόταν στο σπίτι μου και δειπνούσε μαζί μας. Λέγαμε διάφορες ιστορίες, μιλούσαμε για τα προσωπικά μας», είπε πικραμένος ο Χάουαρντ.

 

 

Ο Αμερικανός προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή σε βάρος του εραστή της πρώην του επικαλούμενος έναν νόμο που ισχύει από τον 19ο αιώνα στην Βόρεια Καρολίνα, μια εποχή που οι γυναίκες θεωρούνταν ιδιοκτησία των συζύγων τους. Ο νόμος αυτός, που ισχύει και σε άλλες πέντε αμερικανικές Πολιτείες, επιτρέπει στον ένα εκ των δύο συζύγων να μηνύει ένα τρίτο πρόσωπο, που θεωρούν ότι είναι η αιτία της διάλυσης του γάμου τους λόγω «κακόβουλων ενεργειών». «Κατέθεσα τη μήνυση επειδή θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος τη σημασία της ιερότητας του γάμου, ειδικά στην εποχή μας που αμφισβητούνται έντονα οι ηθικές αξίες», είπε ο Χάουαρντ. Η δικηγόρος του, Σίντι Μιλς, καταθέτει τουλάχιστον μια τέτοια αγωγή κάθε χρόνο σε δικαστήρια της Βόρειας Καρολίνα και μάλιστα πριν από εννέα χρόνια ένας από τους πελάτες της έλαβε αποζημίωση 5,9 εκατ. δολάρια σε μια παρόμοια υπόθεση.