- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Fake ομαδικός βιασμός: Αποκαλύφθηκαν τα βίντεο
Ξεκίνησε στην Κύπρο η δίκη με κατηγορούμενη τη 19χρονη, που είχε καταγγείλει 12 Ισραηλινούς
Ξεκίνησε η δίκη για τον fake ομαδικό βιασμό στην Κύπρο. Συναινετική πράξη της 19χρονης με έναν εκ των Ισραηλινών δείχνουν τα βίντεο.
Με την κατάθεση του αρχιαστυφύλακα Ανδρέα Νικολεττή ως μάρτυρας κατηγορίας άρχισε η δίκη για την περιβόητη υπόθεση του «ομαδικού βιασμού» στην Αγία Νάπα. Ο αρχιαστυφύλακας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, είναι μέλος της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης και έλαβε την τρίτη κατάθεση από την κατηγορουμένη στις 27 Ιουλίου.
Εξεταζόμενος από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Αδάμο Δημοσθένους, ο μάρτυρας υπέδειξε την κατηγορούμενη ως το πρόσωπο το οποίο είδε σε ψηφιακό δίσκο, ο οποίος ετοιμάστηκε από τα στοιχεία που υπήρχαν στα 12 κινητά τηλέφωνα των Ισραηλινών, που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια από τους Ισραηλινούς. Μετά την εξέταση των κινητών απομονώθηκε υλικό που αφορούσε στις ημερομηνίες 13–17 Ιουλίου, τα οποία μεταξύ άλλων απεικόνιζαν την κατηγορούμενη να έχει συναινετικό σεξ με ένα από τους Ισραηλινούς και άλλα άτομα να τους περιβάλλουν.
Αντεξεταζόμενος από την Ρίτσα Πεκρή, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 19χρονης, ο μάρτυρας είπε ότι την ίδια μέρα εξέτασε ψηφιακό δίσκο που στάλθηκε από το Δικανικό Εργαστήριο του Αρχηγείου Αστυνομίας.
Σου υποβάλλω, συνέχισε η κ. Πεκρή, ότι δεν υλοποιήθηκαν τα αιτήματα της Αστυνομίας προς το Δικανικό Εργαστήριο, δηλαδή να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά των Ισραηλινών, να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες που στάλθηκαν μέσω διαφόρων διαδικτυακών εφαρμογών (Whatsapp, Facebook, Viber και άλλα), να ανακτηθούν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά και να απομονωθεί το υλικό που είχε σχέση με το αδίκημα του βιασμού, γιατί όπως ισχυρίστηκε «η Αστυνομία αποφάσισε να χειριστεί την κατηγορουμένη από θύμα σε ύποπτη».
Ο μάρτυρας απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση μέχρι και την τελευταία ώρα, η κατηγορούμενη δεν θεωρήθηκε ύποπτη» και σημείωσε πως από τα 12 κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους Ισραηλινούς ανακτήθηκε το υλικό μόνο από τα πέντε.
Η διαδικασία σημαδεύτηκε από έντονη συναισθηματική φόρτιση εκ μέρους της 19χρονης, η οποία ξέσπασε σε κλάματα.
Με το πέρας της χθεσινής διαδικασίας μίλησε ο Michael Polak, εκ των δικηγόρων της 19χρονης που εκπροσωπεί την Οργάνωση «Justice Abroad», ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία που έλαβε χθες η υπόθεση.
Πηγή: sigmalive.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μην σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.