Κοσμος

Το ψεύτικο τεστ προσωπικότητας του Dalai Lama

Το τεστ προσωπικότητας που κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι πραγματικό

Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το τεστ προσωπικότητας του Δαλάι Λάμα στηρίζεται σε ψευδοεπιστημονικά στοιχεία

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα υποτιθέμενο τεστ προσωπικότητας με την υπογραφή του Dalai Lama. Το τεστ αυτό ωστόσο δεν είναι πραγματικό.

ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το είδαμε στις σελίδες: xorisorianewsgynaikaNewsbombthelifemaniacszouglatoxwnigovastiletousayolympiasocialsecurity

Το τεστ αναφέρει τα εξής:

«Ο Dalai Lama είπε «Διαβάστε το για να δείτε αν όντως ισχύει για εσάς!» Πολύ ενδιαφέρον…

Μόνο 4 ερωτήσεις και οι απαντήσεις θα σε εκπλήξουν. Μην κλέβεις κοιτώντας τις απαντήσεις στο τέλος. Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, δουλεύει καλύτερα όταν είναι ανοικτό. Είναι πολύ διασκεδαστικό να το κάνεις, αλλά πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες κατά γράμμα. Μην κλέβεις! ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΣΤ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ! Απάντησε τις ερωτήσεις όσο προχωράς! Υπάρχουν μόνο 4 ερωτήσεις και αν τις δεις όλες πριν τελειώσεις, δεν θα έχεις ειλικρινή αποτελέσματα. Προχώρα σιγά-σιγά και κάνε κάθε άσκηση. Μην κοιτάς τα επόμενα […]

[…] Πρέπει να στείλεις αυτό το μήνυμα σε τόσα άτομα όσα και ο αγαπημένος (τυχερός) σου αριθμός που σημείωσες πριν, και η ευχή σου θα πραγματοποιηθεί την ημέρα που έβαλες ως αγαπημένη. Αυτό το είπε ο Dalai Lama για τη Χιλιετία – απλά χάλασε λίγα δευτερόλεπτα από τον χρόνο σου για να το διαβάσεις και να σκεφτείς. Μην πετάξεις αυτό το μήνυμα, το mantra θα φύγει από τα χέρια σου στις επόμενες 96 ώρες. Θα έχεις μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Αυτό είναι αλήθεια, ακόμη και αν δεν είσαι προληπτικός.»

Προέλευση:
Το συγκεκριμένο «τεστ» κυκλοφορεί στο ελληνικό διαδίκτυο από την περίοδο των «chain mail», δηλαδή τουλάχιστον από το 2005, και στο εξωτερικό από τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Το «τεστ προσωπικότητας του Δαλάι Λάμα», επίσης γνωστό ως «Αρχαίο θιβετιανό τεστ προσωπικότητας», είναι ένα κουίζ τεσσάρων ερωτήσεων το οποίο ανακυκλώνεται στο διαδίκτυο κατά καιρούς, Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ακόμη ότι αυτό το γρήγορο κουίζ έχει 97% ποσοστό ακρίβειας