ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκινά επίσημη έρευνα για παραπομπή του προέδρου Τραμπ, ανακοίνωσε η Νάνσι Πελόζι
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι η Βουλή ξεκινά μια επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.
Η Βουλή, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει αν ο Τραμπ επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.
«Συνεπώς, σήμερα, ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωρά προς μια επίσημη έρευνα παραπομπής», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι.
«Ο προέδρος πρέπει να λογοδοτήσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», πρόσθεσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση ενάντια στην απόφαση των Δημοκρατικών μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Ανοησίες ενός Κυνηγιού Μαγισσών», χαρακτήρισε την έρευνα. «Μια τόσο σημαντική ημέρα στα Ηνωμένα Έθνη, τόση πολύ δουλειά και τόση επιτυχία, και οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν σκοπίμως να την διαλύουν και να την απαξιώσουν με περισσότερες έκτακτες ειδήσεις με ανοησίες ενός Κυνηγιού Μαγισσών», είπε ο Τραμπ στο twitter.
Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων τάσσεται ενάντια στην έρευνα για παραπομπή Τραμπ
Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακκάρθι εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της Βουλής να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής.
«Η πρόεδρος Πελόζι τυγχάνει να είναι πρόεδρος αυτής της Βουλής, αλλά δεν μιλά εκ μέρους της Αμερικής όταν πρόκειται για αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Μακκάρθι σε δημοσιογράφους.
«Δεν μπορεί μονομερώς να αποφασίσει ότι βρισκόμαστε σε μια έρευνα παραπομπής», πρόσθεσε ο ο ηγέτης της μειοψηφίας στη Βουλή.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η έκθεση καταγράφει επίσης ότι το Πεκίνο υπερτερεί αριθμητικά σχεδόν σε όλα τα είδη πυραύλων μικρού, μεσαίου και ενδιάμεσου βεληνεκούς
Η εταιρεία δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο το όχημα αναγνώρισε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά
Oι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες δεν πλήρωναν τα πρόστιμα
Ακολουθεί το παράδειγμα της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας και της Σλοβενίας
Aναπόσπαστο κομμάτι της αιγυπτιακής κουζίνας από τον 19ο αιώνα.
Ποιο είναι το επίθετο που χρησιμοποιούν
Μόνο μία κάμερα λειτουργούσε στο σημείο - Αποκαλύπτονται σοβαρές ελλείψεις
Η δόνηση έρχεται λίγα 24ωρα μετά από τα 7,6 Ρίχτερ που συγκλόνισαν τη χώρα
Ο ίδιος έχει υποστηρίζει ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα
Ο Τόμας Μαρκλ υπέστη ακρωτηριασμό στο αριστερό του πόδι
Τι συμβαίνει με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τη σύζυγό του, Ούσα;
Το βραβείο παρέλαβε η κόρη της
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του του CEO της UnitedHealthcare Μπράιαν Τόμσον
Η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που την πρώτη θέση δεν καταλαμβάνει Ευρωπαίος ηγέτης
Η σημασία της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Δυο φορές ισόβια και 50 χρόνια στον 26χρονο δολοφόνο
Η πρόταση για εκείνα που θα μπορούσαν να ζητούνται από όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα
«Η αναγνώριση αυτή τιμά την ταυτότητά μας» δηλώνει η Τζόρτζια Μελόνι
Η συγκλονιστική περιγραφή της Σάρον για τις τελευταίες στιγμές του θρυλικού Όζι Όσμπορν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.