- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ναι» στην εκταφή του Φράνκο από την Κοιλάδα των Πεσόντων
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ενέκρινε το αίτημα των Σοσιαλιστών και του Πέδρο Σάντσεθ
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας απεφάνθη υπέρ της εκταφής της σορού του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο από την Κοιλάδα των Πεσόντων.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας απεφάνθη υπέρ της εκταφής της σορού του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο από την Κοιλάδα των Πεσόντων.
Οι έξι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξέτασαν το ζήτημα, το οποίο αποτελεί ένα από σημαντικότερα θέματα συζήτησης στην κοινωνία της χώρας, αφότου το ανακίνησε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ το περασμένο έτος. Οι Σοσιαλιστές ζητούν την απομάκρυνση των λειψάνων από το κρατικό μαυσωλείο και τη μεταφορά τους σε μια εναλλακτική, λιγότερο αμφιλεγόμενη τοποθεσία.
Η προσφυγή της οικογένειας του Φράνκο κατά της εκταφής του από τη βασιλική του Κουελγαμούρος και την τοποθέτηση της σορού στο Κοιμητήριο του Ελ Πάρδο-Μινγορούβιο απορρίφθηκε.
Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η κυβέρνηση αναμένει και την έγκριση της Εκκλησίας. Ο ιερέας της Κοιλάδας των Πεσόντων έχει δηλώσει πως θα αντιταχθεί στην εκταφή του Φράνκο έως την ύστατη ώρα, όμως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τη συμφωνία της ανώτατης ιεραρχίας του κλήρου πως θα επιτρέψει την εκταφή σε περίπτωση που θα γνωμοδοτούσε θετικά το Ανώτατο Δικαστήριο.
Μάλιστα, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κάρμεν Κάλβο, είχε κλείσει σχετική συμφωνία με το Βατικανό και τον γραμματέα του Παπικού κράτους καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, το περασμένο έτος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.