Κοσμος

Τι πραγματικά κρύβει το βλέμμα της Γκρέτας στον Ντόναλντ;

«Από τον ενθουσιασμό, στην αμηχανία… στον θυμό»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το βλέμμα που έριξε η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά την είσοδο του προέδρου του Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η δυσαρέσκεια και ο θυμός ζωγραφισμένες στο πρόσωπο μιας 16χρονης. Το βλέμμα που έριξε η Σουηδή Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά την είσοδο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα κάνει τον γύρο του κόσμου.

Είναι η στιγμή που το κορίτσι «σύμβολο» των κινητοποιήσεων κατά της κλιματικής αλλαγής ετοιμάζεται να κάνει τη μεγάλη της είσοδο και εμφάνιση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Η στιγμή που όλα τα φώτα της δημοσιότητας θα έπεφταν πάνω σε ένα 16χρονο κορίτσι που «απεργεί» εδώ κι έναν χρόνο από το σχολείο και τα μαθήματά της για να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας για τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής. Και ξαφνικά μπήκε στο κάδρο ο Ντόναλντ Τραμπ και της έκλεψε τη στιγμή της.

Η αντίδραση της έγινε viral. Πολλοί χαρακτήρισαν το βλέμμα «δολοφονικό». Η Daily Mail μίλησε με την ειδικό στη γλώσσα του σώματος Πάτι Γουντ για την αντίδραση της Τούνμπεργκ. «Την είδαμε να μεταμορφώνεται. Είδαμε την εναλλαγή των συναισθημάτων στο πρόσωπό της. Είναι έτοιμη να συστηθεί στον κόσμο και ξαφνικά τα χάνει. Δείχνει αμήχανη. Και τέλος παίρνει αυτό το βλοσυρό, θυμωμένο βλέμμα». 

Οι αντιδράσεις στα social media