Κοσμος

Διαδοχικοί σεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Αλβανία

Δυτικά των Τιράνων - Αισθητοί και στην Ελλάδα - Έρευνες στην Κέρκυρα για ζημιές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δύο διαδοχικοί σεισμοί μεγέθους 5,6 και 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκαν το απόγευμα στις ακτές της Αλβανίας. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Ελλάδα.

Δύο διαδοχικοί σεισμοί μεγέθους 5,6 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Τιράνων το απόγευμα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου. Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Ελλάδα, κυρίως στην Κέρκυρα, αλλά και σε πολλές περιοχές της Ηπείρου.

Μάλιστα, αυτή την ώρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος, «η Πυροσβεστική προβαίνει σε ελέγχους στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας και στο βόρειο συγκρότημα του νησιού».

Ειδικότερα, η πρώτη δόνηση που ήταν αρκετά ισχυρή, μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε στις 16.42 το απόγευμα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 35 χιλιόμετρα δυτικά των Τράνων και 5 χιλιόμετρα βόρειαδυτικά της Durrës, ενώ το εστιακό του βάθος τοποθετείται μόλις στα 10 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17.15 το απόγευμα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 35 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων, 7 χιλιόμετρα νότια της Durrës και 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικα της Shijak, ενώ το εστιακό του βάθος τοποθείται στα 60 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού των 5,4 Ρίχτερ © emsc-csem.org