Πέθανε ο έκπτωτος πρόεδρος της Τυνησίας Μπεν Άλι
Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας ήταν εξόριστος στη Σαουδική Αραβία
Πέθανε στη Σαουδική Αραβία ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Μπεν Άλι. Οι συμπατριώτες του εξεγέρθηκαν κατά της καταπιεστικής διακυβέρνησής του.
Ο έκπτωτος πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν Ελ-Αμπιντίν Μπεν Άλι πέθανε σήμερα εξόριστος στη Σαουδική Αραβία, μερικές ημέρες μετά τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στην πατρίδα του, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.
«Ο Μπεν Άλι μόλις πέθανε στη Σαουδική Αραβία», δήλωσε ο δικηγόρος, ο Μουνίρ Μπεν Σάλα, τηλεφωνικώς στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο Μπελ Άλι διέφυγε από την Τυνησία τον Ιανουάριο του 2011 όταν οι συμπατριώτες του εξεγέρθηκαν κατά της καταπιεστικής διακυβέρνησής του σε μια επανάσταση που ενέπνευσε άλλες εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης στο εξωτερικό και οδήγησε σε μια δημοκρατική μετάβαση στο εσωτερικό.
Την Κυριακή, οι Τυνήσιοι έλαβαν μέρος σε μια ψηφοφορία με υποψηφίους από όλο το πολιτικό φάσμα στέλνοντας δύο πολιτικά αουτσάιντερ στον δεύτερο γύρο, κάτι που θα ήταν αδιανόητο την εποχή της κυριαρχίας του Μπεν Άλι.
Ωστόσο, αν και απολαμβάνουν μια πολύ πιο ομαλή πορεία προς τη δημοκρατία από τους πολίτες άλλων αραβικών χωρών που εξεγέρθηκαν επίσης το 2011, πολλοί είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση απ΄ό,τι ήταν υπό τον Μπεν Άλι.
Αν και όλοι οι υποψήφιοι στις εκλογές της Κυριακής είναι μαχητικοί υποστηρικτές της επανάστασης, ένας από αυτούς, ο Αμπίρ Μούσι, έκανε την προεκλογική εκστρατεία του ως υποστηρικτής της έκπτωτης κυβέρνησης του Μπεν Άλι, συγκεντρώνοντας το 4% των ψήφων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.