- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισπανία: Σκότωσε σύζυγό, κουνιάδα και πεθερά μπροστά στα παιδιά του
Σοκαρισμένη με το τριπλό φονικό η χώρα
Σοκ μετά την τριπλή δολοφονία που διέπραξε 44χρονος στην Ισπανία. Σκότωσε τη σύζυγό, την κουνιάδα και την πεθερά μπροστά στα παιδιά του.
Η τριπλή δολοφονία που διέπραξε σήμερα ένας άνδρας, ο οποίος σκότωσε τη σύζυγό του, την κουνιάδα του και την πεθερά του μπροστά στα παιδιά του ηλικίας 4 και 7 ετών, προκάλεσε σοκ στην Ισπανία.
Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην πόλη Βάλχα, στη Γαλικία (βορειοδυτικά).
Ο 44χρονος άνδρας, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία του διαζυγίου με τη σύζυγό του, πυροβόλησε και σκότωσε την 39χρονη γυναίκα, ενώ εκείνη ετοιμαζόταν να πάει τα παιδιά τους στο σχολείο. Κατόπιν, δολοφόνησε με τον ίδιο τρόπο την αδελφή της και τη μητέρα της, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την περιφέρεια της Γαλικίας.
Οι τρεις φόνοι «διαπράχθηκαν μπροστά» στα παιδιά του ζευγαριού, διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ο Χαβιέρ Λοσάδα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γαλικίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο άνδρας τράπηκε σε φυγή προτού παραδοθεί τελικά στις αρχές.
Κατά το παρελθόν, η σύζυγός του δεν είχε καταθέσει καμία μήνυση σε βάρος του, σύμφωνα με τον Ισπανό αξιωματούχο.
Το τριπλό φονικό προκάλεσε την έντονη καταδίκη, ιδίως εκ μέρους της πολιτικής τάξης, σε μια χώρα όπου η μάχη εναντίον της ενδοοικογενειακής βίας έχει αναχθεί σε εθνικό στόχο, μετά την υιοθέτηση ενός νόμου κατά της βίας εναντίον των γυναικών το 2004.
«Φοβερό. Τρεις γυναίκες της ίδιας οικογένειας δολοφονήθηκαν (…), θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Δεν θα σταματήσουμε προτού βάλουμε τέλος στον εγκληματικό σωβινισμό που σφαγιάζει τις γυναίκες» έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ.
Σαράντα μία γυναίκες έχουν δολοφονηθεί φέτος στην Ισπανία από τον σύντροφό τους ή τον πρώην σύντροφό τους, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση. Το 2018 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 48.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την επιρροή των ΗΠΑ στον κόσμο ο Αμερικανός Πρόεδρος διαφέρει δραματικά από εκείνον των προκατόχων του
Δημιουργείται νέα ερευνητική μονάδα μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.