- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ερντογάν θα συζητήσει με τον Τραμπ την αγορά Patriot
Οι δύο ηγέτες στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Ο Ερντογάν δήλωσε στο Reuters ότι συζήτησε την αγορά Patriots σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ πριν από δύο εβδομάδες και θα συνεχίσει την συζήτηση.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ότι θα συζητήσει την αγορά αμερικανικών πυραύλων Patriot με τον Ντόναλντ Τραμπ αυτό τον μήνα, τονίζοντας ότι η προσωπική του σχέση με τον Αμερικανό ομόλογό του μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση που έχει προκαλέσει στις σχέσεις των δύο χωρών η αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων.
Η αγορά των S-400 από την Τουρκία ήγειρε τον Ιούλιο την προοπτική επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως έληξε η προσφορά πώλησης στην Άγκυρα του αμερικανικού αμυντικού συστήματος Patriot της εταιρείας Raytheon.
Εντούτοις, ο Ερντογάν δήλωσε στο Reuters ότι συζήτησε την αγορά Patriots σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ πριν από δύο εβδομάδες και θα συνεχίσει την συζήτηση αυτή όταν συναντηθούν οι δύο ηγέτες στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.
«Είπα όποιο πακέτο των… S-400 αποκτήσουμε, μπορούμε να αγοράσουμε από εσάς ένα συγκεκριμένο αριθμό Patriots», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στο Reuters. «Αλλά τόνισα πως πρέπει να δούμε προυποθέσεις που τουλάχιστον θα ταιριάζουν με τους S-400».
«Εκείνος είπε: ‘Είσαι σοβαρός;’. Εγώ απάντησα: ‘Ναι’», επισήμανε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως είπε στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο ότι θα συζητήσουν το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες όταν συναντηθούν.
Σε ερώτηση κατά πόσον θα ζητήσει επίσης από τον Αμερικανό πρόεδρο να αποτρέψει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ από το να επιβάλει ένα βαρύ πρόστιμο στην κρατική τράπεζα της Τουρκίας Halkbank για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε πως είναι βέβαιος ότι μπορούν να αποφύγουν ένα τέτοιο «λάθος», επικαλούμενος αυτό που ανέφερε πως «ένα διαφορετικό είδος εμπιστοσύνης» που έχουν οι δύο άνδρες.
«Κατά την άποψή μου μια χώρα όπως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να βλάψουν άλλο την σύμμαχο Τουρκία. Αυτή δεν είναι μια λογική συμπεριφορά» τόνισε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσπάθεια κατευνασμού της Άγκυρας από την Τεχεράνη
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ κυπριακού μέσου
Οι επιθέσεις, οι δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο και οι αναχαιτίσεις
Ποια είναι τα περιθώρια του Τραμπ; Μπορεί να ανατραπεί το θεοκρατικό καθεστώς χωρίς χερσαία εισβολή;
«Οι αγορές κινούνται σαν το τρενάκι του τρόμου τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε
Οι γκρίζες ζώνες του διεθνούς δικαίου, τα νομικά προηγούμενα και η ρεαλιστική πολιτική
Η υπόθεση αφορά τη φωτογραφία του 1972, με τίτλο «The Terror of War»
Μετά από λίγο νέο μήνυμα έκανε λόγο για λήξη
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να αποφευχθεί χερσαία επίθεση στο Λίβανο και επιστροφή στην εκεχειρία
Ίσραελ Κατς: «Λόγω των εξελίξεων έπρεπε να τα επισπεύσουμε όλα για τον Φεβρουάριο»
Εκατό χιλιάδες εγκατέλειψαν την πόλη μέσα σε δύο ημέρες πολέμου
Η Μαδρίτη αρνείται κατηγορηματικά ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου για συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό
Υπάρχουν υποψίες ότι τις δολοφόνησε με σύριγγες που περιείχαν αέρα
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους
Απρόσμενη αποσύνδεση της μονάδας Antonio Guiteras προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε Αβάνα και επαρχίες
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο να επικεντρωθεί στις αναδυόμενες νέες αγορές
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει ασφάλεια στα στενά του Χορμούζ και τη διαδοχή Χαμενεΐ
Είχε προηγηθεί η απειλή Τραμπ για διακοπή των εμπορικών σχέσεων με τη Μαδρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.