Κοσμος

Φονικές πλημμύρες στην Ισπανία - Τρεις νεκροί (video)

Έκλεισαν αεροδρόμια και σχολεία - Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα - Απροσπέλαστοι δρόμοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στην Ισπανία
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στην Ισπανία/Carlos Barba

Τρεις νεκροί σε πλημμύρες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ισπανίας.

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις φονικές πλημμύρες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ισπανίας. Ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους τρεις, μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα δήλωση του Ραμόν Φερνάντες Πατσέκο, δημάρχου της Αλμερίας στην Ανδαλουσία. Αεροδρόμια και δεκάδες δρόμοι έκλεισαν, καθώς καταρρακτώδεις βροχές δημιούργησαν ορμητικούς χειμάρρους.

Το τρίτο θύμα είναι ένας άνδρας, ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του σε πλημμυρισμένη σήραγγα. Αστυνομικός πρόλαβε να απομακρύνει τους δύο άλλους επιβαίνοντες. Την Πέμπτη, δύο αδέλφια, ένας 61χρονος και μια 51χρονη, έχασαν τη ζωή τους, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από χείμαρρο στο χωριό Κοντέτ στην Καστίλλη-Λα-Μάντσα.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις γειτονικές περιοχές της Βαλένθια και της Μούρθια είχαν ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν αυτοκίνητα σε πολλές πόλεις. Εκατοντάδες κάτοικοι εγκατάλειψαν τα σπίτια τους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, την Ευγενία κλπ στον Χατζή (ALPHA, 12/9/19)

Έκλεισαν αεροδρόμια και σχολεία

Την ίδια στιγμή τα αεροδρόμια σε Αλμερία και Μούρθια έκλεισαν την Παρασκευή, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του ισπανικού αεροδρομίου Aena.

Στις πληγείσες περιοχές κλειστά παρέμειναν πολλά σχολεία. Στη Βαλένθια, όπου τα σχολεία είναι κλειστά από την Πέμπτη, περισσότεροι από 500.000 μαθητές έμειναν στα σπίτια τους, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

Extreme rainfall triggers flooding in parts of Spain

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ