Κοσμος

Το Βατικανό δεν θα αναγνωρίσει το Κόσοβο

Διαβεβαίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος τον πρόεδρο της Σερβίας Αλ. Βούτσιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
papas.jpg
Πάπας Φραγκίσκος Αλεξάνταρ Βούτσιτς © EPA

Όπως ανέφερε ο Βούτσιτς, στους Σέρβους δημοσιογράφους, ο Ποντίφικας του επανέλαβε τη στάση του Βατικανού.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο. Όπως ανέφερε ο Βούτσιτς, στους Σέρβους δημοσιογράφους που τον ακολουθούν, ο Ποντίφικας του επανέλαβε τη στάση του Βατικανού να μην προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. 
«Το Βατικανό παραμένει σταθερό στη θέση του» δήλωσε ο Βούτσιτς και ανέφερε ότι ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο «για τη στάση αρχής με την οποία αντιμετωπίζει την  πράξη της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και που επιδεικνύει κατανόηση για τις σερβικές θέσεις». 

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι ο Πάπας τον ενθάρρυνε να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση όλων των διαφορών μεταξύ Σέρβων και Αλβανών μέσα από τον  διάλογο και με ειρηνικό τρόπο. Ο Βούτσιτς εκφράζοντας την προσωπική του άποψη δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να υποδεχθεί τον Πάπα Φραγκίσκο στην Σερβία συμπλήρωσε ωστόσο ότι για μία τέτοια επίσκεψη θα πρέπει προηγουμένως να δοθεί η έγκριση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC).  Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε επίσης ότι ευχαρίστησε τον Ποντίφικα «για την ειλικρινή υποστήριξη της Αγίας έδρας στις προσπάθειες της Σερβίας να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ