Κοσμος

Οικογένεια εγκλωβίστηκε σε καταρράκτη και έστειλε μήνυμα σε μπουκάλι

Πεζοπόροι το βρήκαν και ειδοποίησαν τους διασώστες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς ένα μήνυμα σε μπουκάλι έσωσε μια εγκλωβισμένη οικογένεια σε καταρράκτη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας οικογένειας στις ΗΠΑ που εγκλωβίστηκε σε καταρράκτη. Η κίνησή της να στείλει ένα μήνυμα σε μπουκάλι, αν και ασυνήθιστη ήταν σωτήρια. Όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Κέρτις Γουίτσον, η σύντροφός του και ο 13χρονος γιος του είχαν πάει ταξίδι στην κεντρική Καλιφόρνια τον Ιούνιο. Το σχέδιό τους ήταν να ακολουθήσουν τον ποταμό Αρόγιο Σέκο μέσα από ένα φαράγγι για να φτάσουν στον καταρράκτη. Εκεί, θα χρησιμοποιούσαν ένα σκοινί για να κατέβουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, με τελικό προορισμό ένα κάμπινγκ. Τότε ήταν που άρχισαν τα προβλήματα.

Την τρίτη ημέρα της πεζοπορίας η οικογένεια βρέθηκε σε ένα στενό τμήμα του φαραγγιού, όπου τα βράχια έφθαναν σε ύψος 15 μέτρων σε κάθε πλευρά. Το σχοινί που υποτίθεται ότι ο πατέρας θα έβρισκε εκεί, δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε να κατέβουν από τα βράχια αλλά ούτε και να φύγουν. Παράλληλα, ο καταρράκτης κατέβαζε περισσότερο νερό από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους.

Μήνυμα σε μπουκάλι

«Τρόμαξα όταν συνειδητοποίησα ότι ο όγκος του νερού ήταν πάρα πολύ επικίνδυνος για να διασχίσουμε τον καταρράκτη. Ένα λάθος βήμα ή μια εσφαλμένη απόφαση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία» τόνισε ο Γουίτσον στο CNN.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Washington Post, με τα κινητά να μην έχουν σήμα και χωρίς ίχνος ανθρώπου σε κοντινό σημείο, η εγκλωβισμένη οικογένεια προσπαθούσε να βρει μια λύση για να ειδοποιήσει τις αρχές. Ο Γουίτσον σκέφτηκε να γράψει μήνυμα SOS σε ένα κομμάτι χαρτί από δελτίο παραγγελίας. «Είμαστε κολλημένοι στον καταρράκτη. Φέρτε βοήθεια, σας παρακαλώ» έγραψε.

Το μήνυμα που έστειλε σε μπουκάλι εγκλωβισμένη οικογένεια στην Καλιφόρνια/© Twitter

Στο πράσινο μπουκάλι χάραξαν και τη λέξη «βοήθεια», πριν το ρίξουν στα νερά του ποταμού. Δύο πεζοπόροι βρήκαν το μπουκάλι και ειδοποίησαν τους διασώστες, οι οποίοι εντόπισαν την οικογένεια καλά στην υγεία της.

Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στις 15 Ιουνίου και έχει πάρει δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες.