- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κύπρος: Ο Τσαβούσογλου πήγε στην Αμμόχωστο - «Ξεναγός» ο Οζερσάι
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δημοσίευσε βίντεο από την επίσκεψη
Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία. Επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αμμόχωστο τη Δευτέρα.
Στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου ξεναγήθηκε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την παράνομη επίσκεψή του στο ψευδοκράτος.
Την ξενάγηση, όπως αναφέρει το sigmalive, ανέλαβε ο λεγόμενος ΥΠΕΞ των κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος ενημέρωσε τον Τσαβούσογλου για τις «ενέργειες» των κατοχικών αρχών στην περιοχή, ενώ σχετική ενημέρωση έλαβε και από την «στρατιωτική ηγεσία» που συνόδευσε τον Τούρκο ΥΠΕΞ στην επίσκεψή του.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, εξάλλου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανήρτησε βίντεο με όλα τα στιγμιότυπα της παράνομής του επίσκεψης λίγο πριν την αναχώρησή του.
«Μοιραστείτε το φυσικό αέριο προτού να είναι αργά»
«Μοιραστείτε τους φυσικούς πόρους της Κύπρου προτού είναι πολύ αργά» ήταν νωρίτερα το μήνυμα – απειλή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς την κυπριακή κυβέρνηση σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακίντζι.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι η πρόταση για συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων, η οποία απορρίφθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά, βρίσκεται ακόμη «στο τραπέζι». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδιώκει μονομερείς πράξεις και δεν σκοπεύει να μοιραστεί τους φυσικούς πόρους του νησιού».
«Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση απέρριψε αμέσως την πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς για συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων με ημερομηνία 13 Ιουλίου, όπως έπραξε το 2011 και το 2012, αλλά η πρόταση αυτή βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι» δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ.
Συνέχισε λέγοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να λάβει υπόψη της την πρόταση αυτή και να την δεχτεί «προτού είναι πολύ αργά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εάν όντως θεωρεί την τουρκοκυπριακή πλευρά ως συνιδιοκτήτη του νησιού.
Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη
Σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Αναστασιάδη.
Ο Πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις 12.00, στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.