ΚΥΠΕ: Χαρτοφυλάκιο-έκπληξη για τον Μαργαρίτη Σχοινά
Την Τρίτη οι ανακοινώσεις από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το χαρτοφυλάκιο του τομέα Άμυνας και Διαστήματος αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.
Το χαρτοφυλάκιο του τομέα Άμυνας και Διαστήματος αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ο τομέας της άμυνας που αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, θα συνοδευτεί από την ίδρυση μιας νέας σχετικής γενικής διεύθυνσης.
Η λίστα αποτυπώνει τις προθέσεις που υπήρχαν το πρωί της Παρασκευής, και θα υποστεί τροποποιήσεις έως την τελική παρουσίαση την Τρίτη από την επόμενη πρόεδρο της Κομισιόν που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του πρακτορείου. Η κατανομή μπορεί να αλλάξει σε μικρό βαθμό, ή και καθόλου, αναφέρει πάντως το ΚΥΠΕ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια κατανέμονται ως εξής:
Το χαρτοφυλάκιο για την προστασία των καταναλωτών και την υγεία, αναμένεται να αναλάβει η Κύπρια Επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου.
Ο Γιοχάνες Χαν από την Αυστρία, αναλαμβάνει τις εσωτερικές υποθέσεις, ο Ντίντιερ Ρέιντερ από το Βέλγιο τον προϋπολογισμό, η Μαρίγια Γκάμπριελ από τη Βουλγαρία την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, η Ντουμπράβκα Σούικα από την Κροατία τη διεύρυνση, η Βέρα Γιούροβα από την Τσεχία το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία, η Μαγκρέτ Βέσταγκερ αναλαμβάνει εκτελεστική αντιπρόεδρος για θέματα ψηφιακής μετάβασης, η Κάντρι Σίμσον από την Εσθονία, τη διεθνή συνεργασία και ανάπτυξη, η Φιλανδή πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν την οικονομία (το πρώην χαρτοφυλάκιο Μοσκοβισί), η Σιλβί Γκουλάρντ από τη Γαλλία, τον ανταγωνισμό, ο Λάζλο Τροσκάνιλ από την Ουγγαρία την ανθρωπιστική βοήθεια και ο Ιρλανδός Φιλ Χόγκαν το Εμπόριο.
Επιπλέον, ο Ιταλίος Πάολο Τζεντιλόνι αναλαμβάνει τη βιομηχανία και την εσωτερική αγορά, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις την ενέργεια, ο Λιθουανός Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους την έρευνα, ο Λουξεμβούργιος Νικόλας Σμιντ τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, και η Μαλτέζα Χελένα Ντάλι τη Δικαιοσύνη.
Ο Ολλανδός Φρανς Τίμμερμανς αναλαμβάνει εκτελεστικός αντιπρόεδρος για το κλίμα, ο Πολωνός Γιάνος Βοισέτσοφσκυ τη Γεωργία, η Πορτογαλέζα Ελίζα Φερέιρα την περιφερειακή πολιτική, ο Μάρος Σέφτσοβις την ασφάλεια, ο Σλοβένος Γιάνες Λέναρτσις την αλιεία, και η Σουηδέζα Ίλβα Γιόχανσον την απασχόληση.
Ο Ισπανός Ζοζέπ Μπορέλ αναλάμβάνει Ύπατος Εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και το ΗΒ λόγω Brexit δεν έχει ορίσει επίτροπο.
Η Ρουμανία συμπληρώνει τη λίστα με δύο πρόσωπα, τους Νταν Ρίκα, ή Ροβάνα Πλάμπ, ένας εκ των οποίων θα λάβει τις μεταφορές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Επιτροπή έχει διευκρινίσει πως το βραβείο δεν είναι μεταβιβάσιμο.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας
H ακτογραμμή έχει υποχωρήσει δραματικά
Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν, χωρίς αντιρρήσεις, όσα τους καταλογίζονται
«'Ολες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι της αμερικανικής πλευράς
Ο 24χρονος είχε αποφύγει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για περίπου έναν χρόνο
Μέσω διπλωματίας επιχειρούν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλωτών
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.