Κοσμος

Πρώτη φορά ο Μπόρις έχασε τα λόγια του - Εξάψαλμος από πολίτες

Εθνικός ήρωας στη Βρετανία ο «Φύγετε από την πόλη μου»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα «άκουσε» ο Μπόρις Τζόνσον από τους πολίτες του Λιντς για το Brexit. Έγινε χάσταγκ το #PleaseLeaveMyTown.

Ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του ο ετοιμόλογος Μπόρις Τζόνσον έχασε τα λόγια του. Πολίτης στο Λιντς βρέθηκε απέναντι στον πρωθυπουργό της Βρετανίας και τον επέπληξε που κάνει περιοδείες στη Βρετανία αντί να βρίσκεται στις Βρυξέλλες και να διαπραγματεύεται το Brexit.

«Θα έπρεπε να είσαι στις Βρυξέλλες να διαπραγματεύεσαι. Δεν είσαι. Είσαι στο Μόρλεϊ στο Λιντς και παίζεις παιχνίδια», του είπε και ο Μπόρις απάντησε: «Αυτό που πιστεύω ότι περιμένει από εμάς ο κόσμος είναι να φύγουμε από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου».



Σε άλλο βίντεο που μετέδωσε το BBC ένας άνδρας διακρίνεται να πλησιάζει τον Τζόνσον και να του δίνει το χέρι, προτού του πει «σας παρακαλώ, φύγετε από την πόλη μου», χτυπώντας τον ελαφρά και συγκαταβατικά στην πλάτη. Ξαφνιασμένος ο συντηρητικός πρωθυπουργός γυρνά και του απαντά: «θα το κάνω πολύ σύντομα».

Το σκηνικό έγινε viral στο Twitter με το hashtag #PleaseLeaveMyTown. Μάλιστα ο πολίτης που τόσο ευγενικά ζήτησε από τον Μπόρις να φύγει από το Λιντς θεωρείται «εθνικός ήρωας» και σίγουρα το «πρόσωπο της ημέρας».